V 11. kole okresního přeboru měli fotbalisté Vaňova, dosavadní lídr tabulky, volný los, čehož mohli využít jejich pronásledovatelé. To se povedlo béčku Chuderova, nikoliv už ale Petrovicím-Tisé.

Tisá zavítala do Mojžíře, kde se jí postavila domácí rezerva. Ledy prolomil už ve 4. minutě domácí Pavlík, který otevřel skóre, v polovině úvodního dějství navýšil z penalty Horváth. Také hosté ale dostali možnost exekuce ze značky pokutového kopu, gólem do šatny ji využil Drha.

Petrovičtí drželi krok až do závěrečné desetiminutovky, v níž už ale přišlo rozuzlení. Domácí díky dvěma slepeným brankám v průběhu dvou minut odskočili na 4:1 a Tisá už nedokázala reagovat. V tabulce tak zůstává třetí, na vedoucí duo ztrácí dva body.

Naopak své šance využilo béčko Chuderova, které si výborným taktickým výkonem dokráčelo pro tři body za výhru 2:0 v Přestanově. „Na tabulku ani tolik nekoukáme. V béčku hrajeme spíš pro radost a proto, aby nám pak víc chutnalo pivo,“ přiznal se smíchem jeden ze střelců Petr Čítek, jenž je zároveň trenérem A týmu.

Fotbalový zápas mezi Armou Ústí nad Labem a Hradcem Králové
Konec! Hradec po roce utnul ústeckou sérii domácí neporazitelnosti

„Na těžkém terénu jsme především bránili a snažili se hrát na brejky, což nám vyšlo v první půli,“ pochvaloval si. „Po změně stran jsme byli trpěliví a čekali na chybu soupeře, nakonec se nám ze standardky podařilo přidat druhý gól,“ dodal.

Trápení si prožili fotbalisté Sebuzína, které spasil na hřišti posledního Valtířova až gól Horáka osm minut před koncem. „Nehráli jsme dobře, o to cennější tři body to ale jsou,“ řekl po zápase útočník hostů Andreas Schmidt.

Díky hattricku Vávry se zadařilo také béčku Trmic, které porazilo doma Velké Chvojno 4:2 a drží se na dostřel prvním třem týmům. Hned v závěsu jsou Povrly, které doma udolaly béčko Chlumce 3:1 Hosté ale dlouho kousali, pojistka přišla až osm minut před koncem.

Fotbalisté Telnice ukončili snový podzim porážkou

Třetí třída fotbalového přeboru na Ústecku má za sebou poslední podzimní kolo. Vládcem se i přes porážku 2:4 na hřišti Brné B stali fotbalisté Telnice, druhý Malečov může po dohrávce stáhnout ztrátu na dva body.

„Jsem rád, že podzim skončil, aktuálně máme jedenáct zraněných hráčů,“ oddechl si trenér lídra tabulky Jiří Kolář. „Snad se kluci dají přes zimu do pořádku a na jaře budeme moci nastoupit opět v plné síle,“ zadoufal.

Jeho zdecimovaná armáda čelila v posledním duelu posílené Brné, která díky hattricku Demčenka nakonec zvítězila 4:2. „Nemyslím si, že jsme byli horším týmem, soupeř byl zkrátka produktivnější a z našich tří chyb vytěžil tři góly,“ řekl Kolář.

ASK Lovosice - SK Brná 0:1
Brná veze nečekané body. Duel v Lovosicích rozhodla jediná trefa Jana Králíka

„Měli jsme asi osm hráčů ze širšího kádru áčka, protože jsme potřebovali bodovat,“ přiznal domácí Jaroslav Bukáček. „Soupeř byl houževnatý, ale díky agresivní hře a špatnému metru sudího se zápas v závěru zbytečně vyhrotil,“ zalitoval na závěr hodnocení.

OKRESNÍ VÝSLEDKOVÝ SERVIS
OKRESNÍ PŘEBOR
Přestanov – Chuderov „B“ 0:2 (0:1). Branky: Čítek, Guttmann. Rozhodčí: Košťál. ŽK: 1:3. Diváci: 21.
Povrly – Chlumec „B“ 3:1 (2:1). Branky: Sochor, Zajíc, Ašenbrenér (PK) – Langáš (vlastní). Rozhodčí: Navrátil.
ŽK: 1:1. Diváci: 30.
SKP Sever – Velké Březno „B“ 5:1 (4:1). Branky: Lukeš 3, Polcar, Fajt (vlastní) – Radla. Rozhodčí: Kolman.
ŽK: 1:2. Diváci: 40.
Valtířov – Sebuzín 1:2 (0:0). Branky Tuzar – Ehl, Horák. Rozhodčí: Sůra. ŽK: 1:2. Diváci:60.
Trmice „B“ – Velké Chvojno 4:2 (3:2). Branky: Vávra 3 (1 z PK), Duna – Graf, Tikovský. Rozhodčí: Zeman.
ŽK: 3:2. Diváci: 50.
Mojžíř „B“ – Petrovice Tisá 4:1 (2:1). Branky: Brandejs, Sládeček, Horváth (PK), Pavlík – Drha (PK). Rozhodčí: Vaverka.
ŽK: 1:0. Diváci: 65.

III. TŘÍDA, SKUPINA A
Dubice – Malečov 0:4 (0:1). Branky: Walter 3 (1 z PK), Kodaj. Rozhodčí: Řízek. ŽK: 1:0. Diváci: 30.
Lokomotiva Děčín – Chabařovice „B“ 1:3 (0:1). Branky: Krátký – Trux 2, Hladík. Rozhodčí: Rouče. ŽK: 1:1.
Diváci: 20.
Brná „B“ – Telnice 4:2 (1:1). Branky: Demčenko 3, Gaydarski Antonio – Homolka, Weber (PK). Rozhodčí: Prekop.
ŽK: 3:3. Diváci: 50.
Svádov-Olšinky „B“ – Skorotice 2:0 (1:0). Branky: Pazour, Přibyl. Rozhodčí: Bechyně. ŽK: 1:3. Diváci: 40.