„Myslím, že jsme měli více ze hry, neproměnili jsme ale spoustu vyložených příležitostí,“ hodnotil po utkání vaňovský kouč Miroslav Zeman, jehož tým výrazně oslabily absence.

„Někteří hráči jsou nemocní, jiní byli v práci, měli jsme tak jediného hráče na střídání,“ shrnul. „Těší mě však, že to byl kluk, který se vrací po dlouhodobém zranění.“

Všechny branky padly už v prvním poločase, za zmínku stojí především parádní trefa hostujícího Tuzara, který se takřka z půlky opřel do míče a trefil šibenici domácí branky. „To byla opravdu nádherná trefa,“ smekl i domácí kouč. Na body ale Valtířovu nestačila.

DESET GÓLŮ A DESÍTKY JAKO BONUS

Přestřelku viděli diváci v Chuderově, odkud si nakonec dva body odvezlo SKP. Ani deset branek totiž neurčilo vítěze, na řadu tak musely přijít „desítky“, nebo-li pokutové kopy.

Strhující první půli, která skončila 3:3, doplnil neméně dramatický závěr. Domácí se v 78. minutě ujali vedení 4:3, hosté ale mezi 81. a 85. otočili. Závěrečný tlak domácích ale nakonec zužitkoval gólem v 90. minutě Fousek, přesto však nakonec slavili, alespoň dvoubodovou, výhru hosté.

Fotbalisté Chlumce (bílomodří) porazili v utkání I. B třídy Svádov 3:2. Foto: Deník/Rudolf Hoffmann
FOTO: Chlumec využil jen zlomek šancí, přesto poskočil na druhou příčku

Uspěly také Trmice B, které mohou děkovat Davidu Vávrovi, jenž si připsal jedinou branku zápasu v Sebuzíně. Trmický střelec stihl, mimo jiné, během utkání také dvě žluté karty a v závěru tak putoval předčasně do sprch. Cennou výhru už ale hosté uhájili.

„Hosté byli v úvodním dějství jednoznačně lepším týmem a pořádně nás zmáčkli,“ přiznal trmický tlak v první pětačtyřicetiminutovce domácí Zdeněk Kubát, jehož spoluhráče vytáhl několikrát z bryndy parádními zákroky brankář Jakub Marek.

„Přišlo mi ale, že po změně stran jim došly síly, my jsme ale nedokázali dát gól,“ přidal pohled na zcela odlišnou druhou půli. „Bylo to pohledné utkání s šancemi na obou stranách, podle mě by tomu slušela remíza,“ uzavřel.

CHLUMEC POPRAVILY ZÁVĚRY POLOČASŮ

Standardní situace a závěry poločasů. To jsou dva klíčové prvky, které sebraly všechny body fotbalistům Chlumce B. Na jejich hřiště dorazilo béčko Mojžíře, tedy torzo, které nebojovalo za áčko doma v megaderby proti Neštěmicím.

Bleskový úvod přinesl hned dvě branky, na trefu Vondráčka reagoval takřka okamžitě Veselý, na další gól si ale museli diváci počkat až do 45. minuty. „Bohužel jsme nepohlídali standardku soupeře a dostali gól z poslední akce prvního poločasu,“ litoval domácí kouč Roman Veselý.

Fotbalisté Mojžíře (v oranžovočerném) doma porazili v ostře sledovaném derby před 450 diváky Neštěmice 1:0. Foto: Deník/Rudolf Hoffmann
FOTO: Ústecké „El Clásico“ ovládl před parádní kulisou Mojžíř

Po změně stran se sice hrál i nadále ofenzivní fotbal, gólů se ale obecenstvo znovu dočkalo až v závěru. Radost z gólu Červeného, který vyrovnal dvě minuty před koncem na 2:2, však záhy překazil Mikeš.

„Zase standardní situace a znovu poslední akce,“ povzdechl si Veselý, jehož celek tak zůstal na devíti bodech. „Nehráli jsme špatně, podle mě to bylo vyrovnané utkání s šancemi na obou stranách, ale vzhledem k podzimním výsledkům si asi máme vypít kalich hořkosti až do dna,“ dodal zklamaně domácí trenér.

V dalších zápasech udolaly Petrovice-Tisá 1:0 fotbalisty Přestanova, Povrly vyhrály 3:0 ve Velkém Chvojně.

Jevgenij Demčenko
Demčenkův hattrick přinesl výhru Brné nad Modrou