Uhlíř patří ke zkušeným hráčům výběru Tomáše Uxy, pět a půl roku kopal I. B třídu za Chlumec. Letos v zimě se mu ale zachtělo domů, do Trmic. S touhou pomoci klubu, který ho vychoval a v němž strávil patnáct let, k postupu zpět do I. B třídy, z níž Trmice spadly po reorganizaci. Jenže návrat nebyl snadný.

„Odcházel na volný přestup, s Chlumcem jsme ale uzavřeli dohodu, že pokud bude chtít zpět, pustí nám ho také zadarmo. Když chtěl ale letos v zimě zpátky, v Chlumci nám nikdo nezvedal telefony,“ říká sekretář Trmic Martin Rutar. „Tak trochu podraz, hodně se cukali,“ souhlasí Uhlíř s hořkou kaňkou na závěr svého působení. V Chlumci přitom patřil mezi opory a gólové hráče.

Když už se Trmicím podařilo přestup dojednat, zastavil loňskou sezónu koronavirus. „Chtěl jsem pomoci k návratu do I. B třídy, ale soutěž se nedohrála. Původně jsem šel do Trmic dohrát poslední rok kariéry, ale skvělá parta a výborný trenér mě nakonec přemluvili abych zůstal. A letos máme stejný cíl,“ prohlásí sebevědomě zkušený útočník.

Ten si neklade žádné osobní cíle. „Hlavní je týmový úspěch,“ vypálí rázně. „Jen tu někteří kluci občas vynechají tréninky, to je věc, která nás trochu brzdí.“ Nezajímají ho ani jeho góly, ani minutáž, kterou dostane. „Jeden zápas jsem vynechal, někdy nestíhám kvůli práci, takže naskakuji až do druhé půle,“ nezlobí se. Ostatně i proto má zatím jen čtyři branky. „Skvěle se ale doplňujeme s Dominikem Dvořákem, rozumíme si,“ zmíní vzápětí symbiózu se spoluhráčem z útoku, jenž už má deset přesných zásahů.

I díky nim drží zatím Trmice druhou příčku, ta ale na postup nestačí. A hladových vlků kolem je hodně. Ambiciózní Povrly, které přivedly z Neštěmic Čisára s Urbanszkým, Chabařovice, které také spadly kvůli reorganizaci… A kdyby to Trmicím letos nevyšlo? „Asi bych zůstal ještě sezónu,“ uzavírá Uhlíř.