Telnice nadále kraluje III. třídě fotbalistů. V souboji dvou omlazených celků porazila Skorotice jasně 3:0 a bez porážky dál vévodí tabulce soutěže.

Pro domácí začal zápas smolně, už ve druhé minutě si po centru ze strany srazil zády míč do vlastní sítě Souček, přesto to trenér Telnice Jiří Kolář neviděl jako výhodu.

„Paradoxně si myslím, že nás ten gól trošku zbrzdil, protože si hráči mysleli, že to tam napadá samo,“ přiznal po utkání. Ještě do půle ale navýšil náskok hostů Weber, který po přestávce uzavřel na konečných 3:0 pro Telnici. „Je excelentní, co se střely týče,“ pochvaloval si formu třiadvacetiletého střelce Kolář. „Je to ale klasický útočník, v zakončení nerad půjčuje míč,“ dodal s úsměvem Kolář.

ZKUŠENOSTI PRO DOROSTENCE

„Vypadli nám tři hráči ze základní sestavy, opět jsme tak museli kádr doplňovat dorostenci, pro které je to velká zkušenost,“ načal hodnocení ze svého pohledu trenér Skorotic Karel Walter.

„V první sezoně ale určitě nemáme za cíl postup, takže jsem hráčům po zápase poděkoval, protože se s lídrem tabulky popasovali statečně,“ nešetřil chválou svých svěřenců. „Naše hra se zlepšuje, máme mladý tým, navíc někteří ještě absolvovali dopolední utkání dorostenců,“ dodal.

Fotbalisté Svádova (v zelenočerném) porazili doma Hostovice 1:0. Foto: Deník/Rudolf Hoffmann
FOTO: Trenér Přibyl konečně chválil i hru. Chabařovice daly Trmicím 11 branek

Poklonu soupeři vysekl i hostující trenér Kolář. „Mají mladý a bojovný tým, fotbalovost jim sice ještě trochu schází, ale mají čas. Pochvalu si zaslouží výtečný brankář,“ řekl kouč, jehož celek naopak pochválil i domácí lodivod. „Měli jsme sice pár šancí, které kdybychom proměnili, mohlo se to vyvíjet jinak, ale hosté byli lepším týmem.“

V dalších zápasech zdolal v souboji týmů u dna tabulky Svádov B doma Dubici 2:1, výhru trefil 4 minuty před koncem Dvořák. V duelu dvou rezerv udolala Brná Chabařovice 3:2 na penalty. Šlágr kola mezi druhým a třetím celkem tabulky se odehrál v Děčíně, místní Lokomotiva nakonec rovněž v penaltové loterii udolala Malečov 2:1.

Fotbalisté Neštěmic (v červenočerném) doma porazili v 9. kole krajského přeboru Křešice 4:1. Foto: Deník/Rudolf Hoffmann
FOTO: Neštěmice dál válí. Marodkou zdecimovaný Libouchec vykradl Oldřichov

Pořádně divokou dohru mělo utkání 7. kola okresního přeboru mezi Sebuzínem a béčkem Chlumce. Domácí totiž zvítězili 1:0 díky velice přísné penaltě v 88. minutě, což hráči hostujícího Chlumce nesli velice těžko.

„V zápase jsme byli lepším celkem, ale ta penalta v závěru byla hodně přísná,“ přiznal i vedoucí domácího celku Zdeněk Kubát. „Takové penalty se v závěru zápasu většinou nepískají.“

Rozhořčení hosté po utkání spílali sudímu Novotnému, trenér Chlumce Roman Veselý ale mírnil emoce. „Šlo o hodně tvrdé utkání z obou stran, které se na konci zvrtlo kvůli zbytečné penaltě. Já si myslím, že nebyla.“ Ačkoliv závěrečná strkanice vypadala všelijak, po zápase si podle Veselého oba týmy podaly ruce. „Asi tam padly v emocích nějaké hrubější výrazy, ale já jsem si to po utkání s rozhodčími normálně vyříkal.“

Překvapivě na hřišti posledního Valtířova ztratil jeden bod Chuderov B coby lídr tabulky. Ten až v 81. minutě vyrovnával na 3:3, nakonec si odvezl dva body za výhru na penalty. Lehce se tak dotáhl Vaňov, který vyhrál nad Tisou 5:0.

Fotbalisté Brné ilustrační
Brnou trápí absence, bez řady hráčů neuspěla v Litvínově