„V kabině mluvím nejvíc,” usmívá se a hned sype z rukávu informace i o dalších členech trmického týmu. „Nejvíc se koupe Roman Jelen. Vždy ve sprše čeká na nové akvizice, aby je tam mohl hezky přivítat,” říká Smolař tajemně.

Za fešáka kabiny, ve které hraje různorodá muzika, dokonce i Helena Vondráčková, považuje Melichara, Bláha je prý největší specialista na auta. „Z auta dokáže udělat koloběžku, ale nevadí,” má šprýmař Smolař pusu od ucha k uchu. Velkou odpovědnost má v kabině Trmic David Vávra, protože má na starosti praní dresů. „S pračkou umí výborně!” chválí Smolař.

Velkou předností borců z Trmic je jejich dochvilnost. „U nás všichni chodí na srazy včas. Nenajde se u nás nikdo, kdo by neustále chodil pozdě. Já osobně raději jsem všude s předstihem.”

MSK Trmice slavily stoleté výročí od založení klubu
FOTO: Oslavy sta let trmického fotbalu ozdobil i tým Jana Bergera

Trmice se můžou pochlubit parádním pažitem, robinsonády se brankářům na měkoučké trávě dělají s o to větší chutí. „Pažit je fakt skvělý. Vedle máme hospodu, tam jsou naše klubové trofeje a medaile. Vždy je kde zaparkovat, prostě si není na co stěžovat.”

Trmice trénuje Tomáš Uxa, podle Smolaře se snaží aplikovat hru po zemi. „Když děláme něco, co nemáme, tak se vzteká, jinak pohoda.”

Trmičtí zatím mají v tabulce okresního přeboru čtyři body za divokou výhru 8:5 v Chlumci a za remízu 4:4 s Chabařovicemi, které spadly z I. B třídy; zápas rozhodly až penalty, které vyhráli hosté. V sobotu od pěti čeká Trmice utkání ve Vaňově. „Minulá sezona ukázala, že máme na to, abychom hráli krajskou soutěž. Určitě chceme postoupit!” velí Daniel Smolař.