Dál hraje za výběry Sparty, naposledy o víkendu v Přepeřích, kopne si i v I. A třídě. Hlavní úvazek má ale coby hlavní trenér FK Turnov, naposledy pátého celku divize C.

Peter Očovan (vpravo) se vrací do Libiše, tým převezme jako trenér.
Peter Očovan: Zranění? Uvědomil jsem si, že fotbal pro mě končí

Neuvažoval jste, že byste pomohl Turnovu jako hrající kouč?
Ne, to už ne. Na téhle úrovni není hrající trenér dobrá volba. Musíte mít alespoň tři tréninky týdně a musíte věci vidět z jiného úhlu pohledu. Skloubit by to nešlo.

V kádru máte i další zkušené borce Petra Papouška s Tomášem Cigánkem, kteří dohromady nasbírali přes čtyři stovky ligových startů.
Kluci už dávají pomalu přednost práci, vzhledem ke zraněním a situaci v týmu nám ale Tomáš Cigánek slíbil, že nám v úvodu sezony ještě pomůže. Pak by vzhledem k zaměstnání hrál za béčko Dobrovic.

Tomáš Duba (vpravo) ještě v dresu Jihlavy.
Tomáš Duba: Cítím, že v Novém Městě dostanu víc příležitostí

Kdo další tým oslabil?
Petrlák odchází do ČFL, kde bude na podzim oblékat dres FK Dobrovice. Skončila brankářská jednička Hyka, další kluci odešli do Přepeří. Budeme mít mladý tým. Situace se příliš nebude lišit od té, kdy jsem dělal v Boleslavi mládež. Jí mimochodem prošel i Jakub Taneček, jedna z letních posil.

Jaký bude váš rukopis trenéra?
Budeme se snažit nasadit mladí. Využít jeho nasazení, bojovnost, dravost. Fotbalové nedostatky, které můžeme po odchodu zkušených kluků mít, musíme nahradit jinak.

Přípravné fotbalové utkání Národní fobalové ligy mezi MFK Chrudim (v černém) a Sokolem Živanice (v oranžovém) na hřišti v Chrudimi.
Historická premiéra Živanic. Kapitán Herzán: Nebojíme se

Takže totální fotbal jako Jindřich Trpišovský ve Slavii?
Totální fotbal se hrát v divizi nedá, přece jenom, podmínky jsou jiné. Ale víme co chceme hrát: aktivně, běhavě a příprava byla uzpůsobena i tomu, že nechceme dělat chyby dozadu. Výsledkově nám nevyšla, ale snad to doladíme.

O sestavě máte jasno?
Obrázek a představu máme.

A jaké má Turnov po dobrém jaru tedy nyní ambice?
Kádr tu nezůstal, ale chceme hrát klidný střed tabulky a vyvarovat se potíží se záchranou.

Oslavy 85 let fotbalu v Březové nad Svitavou.
Předseda Březové Mrázek: Sponzor? Chceme jít cestou vlastních hráčů

Začínáte doma derby bitvou s Přepeřemi, kam odešel bývalý trenér Josef Petřík i někteří hráči, těšíte se?
Teď jsem tam proti jejich kombinovanému týmu s béčkem hrál exhibici při otevírání stadionu se Spartou. O to mám premiéru opepřenou. Trochu jsem to okoukl. První zápas může být zároveň vrcholem celé podzimní sezony.

Michal Zeman v dresu FK Ústí nad Labem
Exligová posila Brné. Tým posílí zkušený Michal Zeman