Osmačtyřicetiletý muž, jenž v prosinci ve své funkci završí první rok, má v poslední době napilno. Přesto však podotýká: „Pokud má někdo problém, má se na nás obrátit. To je, na rozdíl od ventilování věcí na první dobrou do médií, legitimní řešení.“

Ze zápasu Živanice - Domažlice.
Šéf Živanic se ozývá. V otevřeném dopise ostře kritizuje poměry v ČFL

Jak se k celé kauze stavíte vy osobně?
Očekával bych, že pokud někdo není s něčím spokojen, pošle oficiální dopis na svaz a počká na vyjádření. Když se mu zdá, že se mu odpovědi nedostává, přijde se zeptat, proč k němu nedoputovala. Dále bych předpokládal, že pro tvrzení existují konkrétní důkazy a s těmi že budeme seznámeni.

Plánujete na klub podat žalobu?
To je předčasné.

Ale nevylučujete ji.
Neumím predikovat, jak se bude celá věc vyvíjet. Pokud má někdo relevantní důkazy, budeme se jimi zabývat, tak to obecně chodí. I v nejvyšší soutěži jsou každé kolo nespokojeny minimálně dva kluby. Na druhou stranu musím zmínit i naši „obranu“. Nesmí se stát, že každý, kdo se bude cítit po sportovní stránce poškozen, případně bude cítit, že se utkání nevyvíjelo podle jeho představ, sklouzne ke sdělování dojmů prostřednictvím médií. To poškozuje český fotbal.

Máte přesto pro Živanice pochopení? Někteří sudí důvěru zrovna nevzbuzují.
Znovu: pokud někdo přijde s oficiálním podnětem, měl by si počkat na oficiální vyjádření. Pokud ho nedostane, zeptá se, proč se mu ho nedostalo, nebo bude konkrétní formou na základě konkrétních důkazů rozporovat odpověď. Nemyslím si ale, že cesta k řešení je na první dobrou něco ventilovat do médií tak, jak se to stalo teď.

Jsi lepší než Ronaldo? Porovnej se s hvězdami.
Jste lepší než Ronaldo? Porovnejte se! Zapojte svůj klub do projektu Deníku