„Přesun do Radotína byl racionálním krokem, který měl být všestranně prospěšný,“ vysvětluje místopředseda oddílu SC Olympia a ředitel jeho fotbalového úseku Angelos Goulis. „Olympia měla družstvo na profesionální úrovni, Radotín pak mládež a vlastní infrastrukturu,“ dodává.

Klub se chtěl v ČFL stabilizovat a pracovat na návratu do druhé ligy. „Místo věnování se fotbalové stránce jsme ale byli nuceni neustále odklízet klacky, které nám neustále byly z bůhvíjakého důvodu házeny pod nohy,“ přibližuje Goulis příčiny změn.

Pokuta i kompenzační poplatek

Olympia měla zaplatit kompenzační poplatek 100 tisíc korun za nedostatečný počet mládežnických družstev, i když už bylo schváleno spojení s Radotínem, který jimi disponoval.

„Posledním úderem bylo nedávné zjištění, že pro účast v licenčním řízení pro příští ročník bychom museli zaplatit další pokutu ve výši 150 tisíc, a to konkrétně za to, že jsme v loňském roce v licenčním řízení neuspěli,“ vypráví Goulis.

Docela velká suma, že? I proto se radotínská Olympia rozhodla jinak a raději přihlásila až v pořadí pátou nejvyšší soutěž.

„Není únosné bojovat s větrnými mlýny a usilovat o náš cíl v podobě postupu do druhé ligy. Navíc když teď ČFL doplnila béčka s ambicemi na postup,“ pokračuje. „Museli jsme tak udělat krok zpět. I v přeboru ale pokračujeme v dalším rozvoji klubu. A možná se do vyšších pater zase jednou vrátíme,“ vzkazuje fanouškům.

Po pěti odehraných kolech přeboru má mladý tým okolo zkušeného kapitána Martina Jiránka slušnou bilanci tří výher a dvou proher a v tabulce je čtvrtý.

Martin Jiránek vlevo.
Funguje to jinak. Kolikrát se až divím, co tady hráči vymyslí, říká Jiránek