On-line reportáž ke koronaviru najdete ZDE.

V lednu se Wu-chan nepropustně uzavřeL. Jenže v tu dobu byli fotbalisté superligového celku Wu-chan Zall na soustředění ve Španělsku. Jihoevropský stát v té době nebyl zdaleka tolik nákazou zasažen, ovšem v následujících týdnech a měsících se i tam začala situace zhoršovat, teď patří k těm vůbec nejpostiženějším na celém světě.

David Heidenreich
Obránce Heidenreich: K italským obětem koronaviru není fér ligu letos dohrávat

Situace v Číně se ale začala naopak postupně zlepšovat, a tak se vedení týmu Zall domluvilo na návratu zpět do vlasti. Wu-chan byl v té době ale stále zapečetěn, a tak čekala celý tým třítýdenní karanténa v jihočínském Šen-čenu. V sobotu večer pak vše konečně skončilo a fotbalisté mohli nasednout do vysokorychlostního vlaku a vrátit se domů.

Na celý tým čekalo na místním nádraží nečekané přivítání. Příjezd sportovců slavily přímo na místě stovky zpívajících fanoušků. „Hráči se nyní sejdou se svými rodinami, se kterými se déle než tři měsíce neviděli,“ stojí v klubovém prohlášení. „Klub je velmi vděčný za podporu a pochopení rodin hráčů.“ Od středy pak Zall opět zahájí tréninky.

Fotbalový záložník Jaromír Zmrhal na snímku z tréninku české fotbalové reprezentace z 18. března 2019.
Nákaza v klubu českých fotbalistů. Koronavirus má předseda Brescie