Z očekávaného střetu na stadionu Groupama s kapacitou 59 tisíc fanoušků uběhlo jen pár minut, když z hlediště přilétla plastová lahev, která trefila hostujícího Dmitriho Payeta do hlavy. Francouzská hvězda Marseille dostala ránu v momentu, kdy se chystala zahrávat rohový kop.

Fanoušek Nice, který kopl fotbalistu Dimitriho Payeta, dostal roční podmínku.
Za invazi v Nice vězení? Ne! Fanoušek dostal za kopnutí do hvězdy roční podmínku

Payet se zhroutil na zem a po ošetřování odešel po svých s pytlíkem ledu na hlavě. Zápas byl v páté minutě nejprve přerušen a zhruba po dvouhodinové pauze ho rozhodčí definitivně ukončil. Fanouška identifikovaly kamery a policie ho zatkla.

Podobný incident zažil Payet už v srpnu. V derby v Nice hodil flašku zpátky do hlediště a tím rozpoutal potyčku mezi hráči a fanoušky, kteří vtrhli na plochu. Řádění fanoušků doprovázelo také zářijové derby Lens - Lille, problémy s příznivci byly v této sezoně také v Montpellier, Angers, Marseille a St. Etienne.

Samuel Kalu (vpravo).
Strach o život. Ve francouzské lize zkolaboval přímo na hřišti útočník Bordeaux

Francouzská legenda Thierry Henry požaduje exemplární tresty pro výtržníky, které nazval idioty. „Musíte být přísní. V Anglii lidé dostávají doživotní zákaz vstupu na stadion. Není to měsíc ani šest měsíců, ale doživotí,“ nechal se slyšet mistr světa Henry, který nejlepší roky kariéry zažil v dresu Arsenalu. „Nechci, aby tohle Angličané, Španělé nebo Italové museli vidět ve francouzské lize. To je pro ligu velký úkol.“