„Jak rozsudek Městského soudu v Praze, tak i výzva k nástupu do výkonu trestu byly odsouzenému Tomáši Řepkovi doručeny. Výzva k nástupu byla doručena dne 20. května 2019 a byla stanovena lhůta sedmi dnů ode dne doručení pro nastoupení do výkonu trestu odnětí svobody,“ uvedla pro server iDnes.cz soudkyně Alice Havlíková.

Tomáš Řepka.
Tomáš Řepka má další problém, před soud míří i kvůli alimentům

Někdejší fotbalový reprezentant si za mřížemi odpyká dva a půl roku. Za zpronevěru a sérii internetových "pornoútoků" na bývalou manželku Vlaďku Erbovou sice nejprve dostal "pouze" dvouletý nepodmíněný trest, dalšího půl roku mu ale později přidal Okresní soud Praha-západ přeměnou dřívější podmínky. 

Z výše uvedeného vyplývá, že do vězení musí Řepka nastoupit nejpozději v pondělí 27. května. O podmíněné propuštění může bývalý fotbalista požádat poté, co vykoná třetinu trestu, tedy nejdříve po deseti měsících. 

Prodej mercedesu 

Zpronevěru spáchal Řepka v prosinci roku 2016, když své známé prodal za 1,2 milionu korun mercedes, který v té době už nevlastnil. Vlastníkem vozu byla firma K & H, které předtím fotbalista auto odprodal kvůli tomu, že byl v exekuci. Řepka pak s vozem dále jezdil na základě nájemní smlouvy.

Svou známou na to sice upozornil, tvrdil jí ale, že nebude problém na ni vůz přepsat. Ve smlouvě, kterou spolu uzavřeli, se zavázal, že pokud mercedes do roka nepřevede, zaplacenou částku ženě vrátí. To se však nestalo.

Tomáš Řepka
Řepka dostal dalších šest měsíců. Ve vězení si odsedí celkem 2,5 roku