Tyto dva výběry malých Votroků se v úterý předvedly v akademii londýnského Tottenhamu, jednoho z nejbohatších klubů světa.

A vůbec se neztratily. Mladší kluci (ročník narození 2008) zvítězili 19:8, starší podlehli 10:11. „Hráli jsme dobře, i když mají v průměru víc atletických hráčů, na což má vliv styl jejich výběru,“ hodnotil duel Hladký. „Oni byli techničtější, my přímočařejší,“ doplnil Koblása.

V těchto kategoriích se zkrátka i Hradec může měřit s takovým protivníkem. Později se to změní, na což má vliv i prostředí, v němž hráči Tottenhamu žijí.

Tréninkové centrum Kohoutů, jak se klubu ze severu Londýna přezdívá, je opravdu úchvatné. Jedenáct velkých travnatých hřišť, k tomu další menší. Krytá hala s umělou trávou. Bazény, restaurace, poliklinika, třídy pro školáky z akademie.

Cena? Miliarda korun.

„Kluky možná to prostředí trochu zaskočilo, ale na druhou stranu se ještě zvýšila motivace ukázat se,“ vykládal Koblása.

Do luxusu zapadá i chování. Nic není problém, vstřícnost je norma. „Servis je skvělý. Pořád se nás ptají, jestli něco nepotřebujeme,“ vykládal Koblása.

Votroci stejný přístup zažijí do konce týdne ještě v Manchesteru a Liverpoolu.

Filip Firbacher.
Talent Firbacher: „Chybí nám to finále"