Oba celky ještě před rokem nastupovaly k zápasům v nejvyšší soutěži a Moravané před sezonou vykřikovali do světa, že se do Gambrinus ligy chtějí co nejdříve vrátit. Po osmi odehraných kolech však mají na kontě pouhých sedm bodů a krčí se až na 14. příčce tabulky. „Doufám, že se Zbrojovka nechytí na nás,“ říká před duelem ve svém rodišti trenér ústecké Army Svatopluk Habanec.

Jeho svěřenci v posledním střetnutí porazili Sezimovo Ústí 2:1 a v tabulce jim s patnácti body patří 5. místo. I proto budou favoritem. „Otevřeně říkám, že do Brna nejedeme na výlet, ale pro tři body. Jméno Zbrojovka budí zdravý respekt, ale chceme uspět,“ hlásí kouč.

Ten bude mít znovu problémy se složením sestavy, momentálně má totiž jen tři zdravé obránce. „Chybět nám budou dlouhodobě zranění obránci Hyčka, Valenta a Dvořák a také záložník Peterka,“ vyjmenoval absence Habanec s tím, že už má jasno, jakou sestavu pošle na trávník Zbrojovky. „Ale nechám si to pro sebe,“ culí se.

Brněnský tým prošel před letošní sezonou řadou změn, jak v kádru, tak ve vedení klubu. „Sám jsem zvědavý v jakém rozpoložení budou. Mají ale kvalitní osu doplněnou mladými hráči a podle mě je otázkou času, kdy začnou zase vyhrávat,“ míní ústecký kormidelník.

A na koho si jeho svěřenci musí dávat největší pozor? „Svou kvalitu určitě mají hráči jako Koloušek, Došek či brankář Bureš. O Švancarovi se ani nemá cenu bavit, ten je schopný rozhodnout zápas a ještě při tom pobavit diváky,“ má jasno Habanec.

Ten v mládí oblékal právě dres Brna. „Jsem velkým fanouškem Zbrojovky, dokonce jsem s ní získal dorostenecký mistrovský titul. Teď jdou ale všechny sympatie stranou, nedáme jim nic zadarmo. Chceme vyhrát,“ dodal na závěr kouč FK Ústí.