V tabulce soutěže mají již tříbodový náskok na druhý Bohemians Praha. Partička kouče Svatopluka Habance zkrátka válí.

„Co se týče fotbalovosti, nebyl zápas úplně krásný. V prvním poločase bylo sice k vidění několik hezkých akcí, ve druhé půli už to však bylo spíše o bojovnosti a nasazení. Duel neměl druholigové parametry, o to více si ale cením toho, že kluci vybojovali tři body,“ nechal se po utkání slyšet spokojený trenér Army Svatopluk Habanec.

Jeho svěřenci se dostali do vedení už v 9. minutě hry, kdy se prosadil útočník Moulis. Ve 26. minutě se ale domácím fotbalistům podařilo vyrovnat, když gólmana Nováka překonal Voltr. „Naštěstí jsme ale vzápětí odpověděli, což zápas asi rozhodlo. Volkovu střelu vyrazil domácí brankář přímo k Martykánovi a ten měl zblízka jednoduchou pozici,“ popsal klíčový moment zápasu Habanec.

Po brance ústeckého středopolaře se hra trochu zklidnila. „Vytvořili jsme si ještě čtyři brejkové situace, které zaváněly gólem, bohužel jsme je ale neproměnili. Pak už byly k vidění spíše osobní souboje a domácí hrozili ze standardních situací,“ vypráví kormidelník FK Ústí.

Vítězství 2:1 už si Ústečané vzít nenechali a v tabulce soutěže tak odskočili svým pronásledovatelům už na tři body. „Z tohoto pohledu jsem spokojený. Je krásné mít po jedenácti zápasech na kontě 24 bodů. Na druhou stranu jsme ale tentokrát nepředváděli hru, na kterou jsme zvyklí,“ doplnil Habanec.

Další utkání čeká na jeho družinu příští sobotu, kdy se představí znovu na hřišti soupeře. Tentokrát změří síly na trávníku osmého Znojma. „Nepříjemné je, že jsme zase přišli o jednoho hráče. Veverka dostal čtvrtou žlutou kartu a v příštím kole tak nesmí nastoupit. Snad se ale dá tým v týdnu trochu do pořádku a třeba se i někdo uzdraví. Myslím si, že Znojmo je co se týče kvality ještě lepší než Čáslav, tak se snad do utkání dáme trochu do kupy,“ přeje si kouč ústeckého klubu Svatopluk Habanec.

Čáslav – FK Ústí n. L. 1:2 (1:2)

Branky: 27. Voltr – 9. Moulis, 28. Martykán. Rozhodčí: D. Drábek – Blažej, Zeman. ŽK: Kaňák, Karal, Špidlen – Zeman, Veverka, Holek. Diváci: 457.

Čáslav: Ducheček- Špidlen, Šisler, Karal, Kunášek – Čertík, Rakovan (80. Jukl), Prášil – Kaňák (64. Džafič), Fikejz (74. Hečko), Voltr. Trenér: Abrhám.

Ústí: R. Novák – Zeman, Džuban, Jablonský, Benčík – Brunclík, Zachariáš, Martykán, Volek – Moulis (80. Dragoun), Veverka (71. Holek). Trenér: Habanec.