Vyhráli jste 3:0, jak byste utkání zhodnotil?
Řekli jsme si, že na soupeře vlítneme a to se nám povedlo. Dali jsme dva rychlé góly a přesně takhle jsme si to představovali. I když pak Zlín kousal a měl šance, tak nás podržel Radim Novák. To, co chytil, mělo více než druholigové parametry.

Pomáhá vám k dobrým výkonům fakt, že nejste na rozdíl třeba od Jihlavy a Zlína pod tlakem?
Určitě. Na druhou stranu i my jsme si před sezonou řekli, že nechceme hrát nějaké páté nebo šesté místo. Všichni máme rádi výhry a chceme hrát o nejvyšší pozice. Přece nepůjdeme hrát druhou ligu, abychom se někde motali.

Vypadá to, jako byste loni ani ligu nehráli. Navázali jste rovnou na tu vítěznou jízdu, která vás dovedla do nejvyšší soutěže…
Je to paradox. Pořád si nedokážu vysvětlit, proč jsme měli v lize problémy dát gól. Teď nám to tam padá jak na běžícím pásu a máme tady asi šest kluků, kteří mají pět nebo šest vstřelených branek. A to je super.

Kdybyste znovu vybojovali 1.ligu, zvládli byste ji odehrát lépe?
Těžko říct. Předtím nám to na podzim šlapalo, tým se ale pak rozpadl a přišli noví kluci, kteří měli ligové zkušenosti. A nemyslím si, že by nám nějak extra pomohli. Možná by bylo lepší nechat kostru týmu pohromadě a doufám, že když se nám to povede teď, tak velké změny nenastanou. Máme hodně zraněných a je důležité, aby se dali do kupy a zimní přípravu absolvovali všichni. Pak se uvidí.

Pořád máte problémy se stadionem, stále si nic nestaví. Kdyby se začalo stavět, brali byste to jako signál od města, že 1.ligu chce?
Upřímně, já už nevím, jak město přesvědčit k tomu, aby se tady něco dělalo. Jestli máme být poslední nebo pátí? Fakt nevím. Buď ty peníze jsou a postaví se to, nebo nejsou a v tom případě ať řeknou, že se to stavět nebude a my si nad hlavou nebudeme malovat andílky. Možná bychom měli vzít do rukou hokejky…