Fotbalisté Českého lva zakončili první polovinu sezony až na jedenácté příčce tabulky a na jaře budou muset bojovat o záchranu v soutěži. „S počtem bodů a v některých zápasech ani s předvedenou hrou nemůžu být spokojený,“ přiznává kouč Neštěmic Martin Beránek.

Trenére, podzim jste zakončili až na 11. příčce tabulky…
Je to velké zklamání. V letní přípravě dali někteří hráči přednost dovoleným a brigádám a nepodařilo se nám zachytit úvod soutěže, když jsme třikrát v řadě prohráli. Poté to vypadalo, že se zvedáme, porazili jsme Štětí 8:1 a přišly i další povedené zápasy, bohužel pak ale zase nastal výsledkový útlum.

Čím si to vysvětlujete?
Těch faktorů bylo více. U některých hráčů se zhoršila docházka na tréninky, jiní neměli formu, jakou jsme očekávali a hlavně přišlo několik zranění, kvůli kterým jsme museli neustále rotovat základní sestavu. Například Holly s Martínkem hráli na třech postech.

Na co se tedy musíte během zimní přestávky hlavně zaměřit?
Samozřejmě musíme nabrat fyzickou kondici, až pak se dá mluvit o technických věcech. Naším hlavním cílem ale bude stabilizace kádru. Ten stávající bychom rádi udrželi, i když víme, že dva hráči chtějí odejít do ciziny. A rádi bychom posílili o jednoho až dva hráče. Potřebujeme obránce a útočníka, který bude gólovým zabijákem. Naše ekonomická situace ale není nijak růžová, tak uvidíme, jak to dopadne.

S jakým cílem půjdou Neštěmice do jarní části sezony?
Prioritou je samozřejmě záchrana. Soutěž je hodně vyrovnaná, dvakrát vyhrajete a posunete se do horních pater tabulky, při dvou porážkách naopak spadnete na dno. Hodně napoví první jarní kola, kdy ze čtyř úvodních zápasů hrajeme třikrát doma. Když tato utkání zvládneme, bude to dobré. Kádr má kvalitu na to, aby hrál v první polovině tabulky.

Zůstanete u týmu i na jaře?
Nevím. Uvědomuji si, že se nám nepodařilo naplnit očekávání. Na začátku prosince máme v Neštěmicích valnou hromadu, tam se rozhodne.