Na úvodním tréninku se trenérům hlásil rekordní počet 22 fotbalistů. „Dvě jedenáctky na první trénink jsme tady dlouho neměli,“ pochvaloval si kouč Army.
Z podzimního kádru chybělo na prvním srazu jen trio hráčů. Útočníci Veverka s Vaněčkem a obránce Jablonský. „Veverka je hráčem Teplic a rozhodl se vyzkoušet si ligu v Českých Budějovicích, kde trénuje. Každopádně nám bude hodně chybět,“ přiznal kormidelník FK Ústí.

Vaněčkovi s Jablonským skončilo hostování a oba se vrátili do svých mateřských klubů. „Trenér Rada chce během týdne až dvou vidět v Teplicích všechny své hráče. Pokud by to ale mělo trvat déle než čtrnáct dnů, tak už s tím hráčem počítat nebudu,“ řekl k možnému návratu Jablonského kouč Habanec. O Vaněčka již Ústí zájem nemá.

A jaké nové tváře se představily na úvodním tréninku? „Na zkoušku přišli ze Slavie útočníci Paprčiak s Gulajevem. Dále jsou tady tři zahraniční hráči, kteří pochází z Bosny a hrávali ve Švýcarsku či Holandsku. Máme tady i stopera Zierise z Liberce a mladého Červenku z Mostu, který je rychlostním typem. Stejně jako v každém přípravném období jsme nabrali hodně hráčů na zkoušku. Někteří se prosadí, jiní odejdou. Nikdo z nich nemá předem nic jistého. Všichni musí dokázat, že si místo v kabině zaslouží,“ má jasno trenér Army.

Oproti minulým rokům se do přípravy Army zapojil nezvyklý počet útočníků. „Tím, že odešli Veverka s Vaněčkem, je jasné, že musíme doplnit hlavně útočnou fázi. Potřebujeme kádr posílit o dva útočníky,“ říká Habanec a pokračuje: „Charakter hráčů se ukáže už po několika dnech a pokud se někomu nebudou líbit naše podmínky a bude si myslet, že má na víc, tak ať jde jinou cestou.“

V následujících týdnech čeká na všechny hráče FK Ústí tréninková dřina i herní praxe, Arma totiž už v sobotu vkročí do nového ročníku zimní Tipsport ligy, když v Děčíně změří síly s Teplicemi. A další zápasy následují v rychlém sledu! „Když přeskočím tu devítitýdenní přípravu, tak nás v úvodu jarní části soutěže čeká megazápas s Jihlavou a k tomu to bude všechno směřovat,“ prozradil plány týmu trenér Habanec.

A jaké cíle bude mít Ústí ve 2. lize? „Nebudeme si zastírat, že se nejdeme poprat o postup. Jdeme se o něj poprat!“