Hned v prvním přípravném střetnutí v rámci tradiční Tipsport ligy totiž utrpěli nevídaný debakl, když podlehli Teplicím vysoko 0:8. Napravit reputaci si mohou hráči Army už ve středu, kdy se od 17 hodin střetnou na umělé trávě v Děčíně v dalším severočeském derby s fotbalisty Varnsdorfu.

„Budeme chtít napravit dojem a budu apelovat hlavně na obrannou fázi celého mužstva,“ říká trenér FK Ústí Svatopluk Habanec s tím, že prostor znovu dostane řada hráčů, kteří jsou v krajském městě na testech. „Někteří odehrají celé utkání, jiní jen poločas,“ prozradil kouč.

Podle jeho slov v minulém utkání žádný ze zkoušených hráčů nepřesvědčil o tom, že by si místo v kádru Army zasloužil. „Výsledek sám o sobě hovoří o tom, že se kladně nejevil vůbec nikdo,“ má jasno kormidelník FK Ústí.

Vedoucí celek druholigové tabulky doznal už během prvního týdne přípravy několika změn. „Tým už opustili tři Srbové Vujič, Baljič a Dědovič, kteří už od začátku nesplnili naše očekávání a asi budeme muset být pro příště obezřetnější při výběru hráčů, kteří k nám přijdou na testy. Budeme si důsledněji ověřovat jejich kvality a dá se říct, že manažeři, kteří tyto hráče doporučují si u nás prakticky zavírají cestu,“ přiznává smutným hlasem Habanec.

Kádr navíc opustil i ofenzivní záložník Zdeněk Volek, který si skvělými podzimními výkony vysloužil pozvání do přípravy prvoligových Teplic. „Zdeněk měl velice nadprůměrný podzim, nastřílel sedm gólů a to je na záložníka opravdu hodně. Řeknu na rovinu, že má jednu z posledních šancí se prosadit ve velkém fotbale a ztráta, stejně jako u útočníka Veverky, to pro nás bude rozhodně velká. Jsou to dva hráči základní sestavy, kteří byli pro mančaft velice platní,“ uvědomuje si trenér.

Jeho tým ale v minulém týdnu rovněž posílil, když na půlroční hostování z Teplic přišli obránce Jablonský a mladý záložník Lácha. „Naše spolupráce s Teplicemi měla vždy efekt pro oba týmy. Působilo tady několik hráčů, kteří u nich nyní pravidelně hrají ligu. I Lácha se mezi ně může časem dostat, je to talent, který u nás může vyrůst. Musí ale respektovat naše pravidla, disciplínu a fungovat v našem skromném prostředí. Pak se může jeho talent dále rozvíjet,“ dodává Habanec.