Ta má na kontě 44 bodů, o devět více než druhý v pořadí, celek pražských Bohemians. A právě tito soupeři se utkají v následujícím kole. Arma hostí Bohemians v sobotu, tradičně od 10.15 hodin.

„V posledních utkáních s Jihlavou a Sokolovem byla fantastická divácká kulisa a tak bych chtěl diváky pozvat na souboj prvního a druhého týmu tabulky,“ láká fanoušky trenér ústecké Army Svatopluk Habanec.

Bohemians do jarní části vstoupili výhrou venku nad celkem Táborska, což je bývalé Sezimovo Ústí 4:2, pak ale podlehli doma 0:1 Brnu, remizovali 1:1 v Čáslavi a stejným výsledkem skončil i jejich domácí duel s Vlašimí. To vedlo funkcionáře oddílu k odvolání trenéra Františka Baráta, jehož místo zaujme Jaroslav Vodička, dnes už bývalý kouč rezervy Liberce. Klub ho uvolnil a Liberec B povede v ČFL Josef Petřík.

„Jsem změnou překvapený, v klubu to fungovalo, je na postupovém místě a jestli teď nevyšlo pár výsledků..,“ diví se změně kouč Army Habanec a k soupeři říká: „Viděl jsem teď několik zápasů Bohemky a hraje opravdu dobře, navíc tým je zkušený, jsou zde hráči jako Drsek, Flachbart či Huňa. Čeká nás opět velice těžký soupeř, ale fanoušci by se neměli nudit, oba týmy hrají útočný fotbal.“

Arma naposledy přivezla tři body z horké půdy Mostu, který na jaře do doby derby neprohrál, ale po výhře 2:0 půjde do důležitého utkání oslabena. „Budeme postrádat dva zkušené fotbalisty, Dvořák bude pykat za červenou kartu z Mostu a proti Bohemce nenastoupí ani Martykán, kterého nepustí na hřiště trest za žluté karty,“ tvrdí Habanec.

Na podzim v 7. kole Arma na hřišti Bohemians podlehla 0:2, když branky vstřelili nejlepší kanonýr pražského celku Grznár a druhou trefu přidal Očovan. A Bohemce se zatím u soupeřů daří. Odehrála zde deset utkání s bilancí 5 výher, 3 remíz a dvou porážek.

V tabulce má Arma 44 bodů, druhý celek Bohemians 35, třetí Jihlava 34, čtvrtá Karviná 32, dále mají Sokolov a Zlín bodů bodů 31 a v odvetách výborně hrající Brno 30 bodů.

Program 21. kola: Ústí – Bohemians, Varnsdorf – Most, Čáslav – Táborsko, Zlín – Karviná, Třinec – Brno, Vlašim – Jihlava, Znojmo – Opava.