„Lidem se to muselo líbit, hrál se rychlý a kombinační fotbal. Chlumec nehrál špatně, ale přehráli jsme je," nechal se po utkání slyšet kouč Chuderova Roman Tikovský.

Jeho protějšek na lavičce Chlumce naopak spokojený nebyl. „ Věřil jsem, že uhrajeme alespoň bodík, ale v první půli byl soupeř jasně lepší a skóre 1:0 pro nás bylo milosrdné," přiznal trenér hostů Milan Česlák.

Domácí se dokázali do přestávky gólově prosadit. „Tikovský vybojoval míč a předložil ho Řezníčkovi, který dal v zápase hattrick. Všechny branky padly po hezkých akcích," pochvaloval si kormidelník Chuderova.

„Na začátku druhého poločasu jsme dostali dvě rychlé branky a bylo rozhodnuto. Pak domácí polevili a v posledních dvaceti minutách jsme byli lepší, ani nejvyloženější šance jsme však neproměňovali. Sice jsme se dočkali snížení, ale soupeř měl poslední slovo," dodal k utkání kouč Chlumce Česlák.

V příští kole hrají jeho svěřenci doma s Českou Kamenicí, Chuderov zamíří k derby do Svádova. „Budeme chtít neprohrát," hlásí odhodlaně Roman Tikovský.

Chuderov – Chlumec 4:1 (1:0). Branky: Řezníček 3, Kratochvíl – Mach. Rozhodčí: Míč. ŽK: 2:3. Diváci: 80.

Chuderov: Kubálek – Vosyka, Šindelář, Lučka, Špaček – Řezníček, Kratochvíl (85. Hladík), Guttmann, Moučka – Tikovský, Jarošík.

Chlumec: Veselý – M. Semenský, Ausprung, Švanda (65. Česlák), D. Škultéty – Schmied, P. Semenský, M. Škultéty, L. Mach – Malec, Jakubec (80. Poborský).