„Odehráli jsme velmi kvalitní utkání, ale bohužel jsme neproměnili několik slibných gólových příležitostí. Když však vezmu v úvahu, že jsme odehráli dva náročné duely s ligovými týmy ve třech dnech, tak můžu být s výkonem hráčů spokojený," nechal se po utkání slyšet kouč Army Přemysl Bičovský.

Jeho tým nastoupil do duelu bez obránce Zemana a útočníka Veverky, kteří v pondělí odcestují na zkoušku do týmu z nejvyšší rumunské soutěže. Proti sousedním Teplicím se přesto od začátku tlačil do šancí a nebyl daleko od vstřelené branky. Do vedení se však po půl hodině hry dostal favorit, když Zachardu překonal Litsingi. „První gól padl po naší hrubé chybě," litoval trenér Bičovský.

I v dalším průběhu utkání ale jeho svěřenci nevěšeli hlavy a sahali po vyrovnání. Hanicha však v tisíciprocentní šanci vychytal Lukáč. „Kondičně na tom byli naši hráči velice dobře a i kombinačně se jim dařilo. Bohužel se ale trápíme v koncovce. I přesto si myslím, že jsme předvedli asi nejlepší výkon z těch zápasů proti ligovým týmům," pochvaloval si kormidelník ústecké Army.

Druhý gól inkasovali jeho svěřenci až v závěru, kdy Jindráček našel krásným pasem Keriče a ten se do odkryté brány nemýlil. „Druhý gól padl po nádherné akci Teplic, k tomu není co dodat," řekl kouč Přemysl Bičovský.

Jeho svěřence nyní čeká pár dní trénování a v úterý od 17 hodin se na domácí umělé trávě střetnou s farmou z Lovosic. „A v sobotu hrajeme znovu v Teplicích, když se zde utkáme s Královým Dvorem," uzavřel kouč Army.

FK Teplice – FK Ústí nad Labem 2:0 (1:0)

Branky: 28. Litsingi, 83. Kerič. Rozhodčí: Příhoda – Suchánek, Ipser.

Teplice: Lukáč - Vondrášek (60. Jablonský), Kaufman (60. Matula), Rosa (60. Filip), Podaný (60. Krátký) - Lüftner (26.Čajič), Jarolím (60. Jursa) - Litsingi (60. Strada), Vachoušek (60. Jindráček), Chovanec (60. Vůch) - Mahmutovič (46. Kerič). Trenér: Ščasný.

Ústí: Zacharda – Dvořák, Zukič, Valenta, Folwarczny – Pavlíček (46. Hovorka), Peterka (46. Česlák), Martykán (46. Hrošovský), Benčík (46. Volek) – Hanich, Moulis. Trenér: Bičovský.