„Chceme zlepšit své postavení v tabulce a probojovat se mezi prvních pět týmů soutěže," odtajnil na tiskové konferenci ambiciózní plán FK Ústí nad Labem jeho výkonný ředitel Petr Heidenreich.

PERSPEKTIVA A ZKUŠENOST

V kádru Severočechů se toho přes zimu moc neudálo, alespoň co se týče hráčských změn. „Byly jen kosmetické. Po třech a půl letech jsme ukončili smlouvu stoperovi Zukičovi a hostování skončilo Myslivečkovi. Na druhou stranu přišli dva hráči. Patrik Gilian ze Slavie je perspektivní a univerzální. Jirka Pimpara zase zkušený, prošel i první ligou. Je to persona, která tady chyběla a v defenzivní činnosti nám jistě pomůže," věří trenér Jiří Skála.

Právě obrana Army zatím rozhodně není skálo-pevná, což se ukázalo i v přípravě. „Vstřelili jsme hodně branek, ale spoustu jsme jich dostali. Je to dané filosofií naší hry, kdy do útočné fáze zapojujeme více hráčů. Víme, že ty problémy máme, ale snažíme se je odstranit," řekl kouč Severočechů.

Jinak byl ale spokojený. „Příprava splnila účel, absolvovali jsme i dvě krátká soustředění a zejména to herní v Roudnici bylo velice přínosné," pochvaloval si.

TĚŠÍ SE NA BANÍK

„Teď už se všichni těšíme na první zápas, o to víc, že hrajeme zrovna na Baníku. Určitě tam bude hodně diváků a skvělá kulisa," doufá kapitán ústeckého týmu Jan Peterka.

V úvodních kolech má Arma těžký los. „Čekají nás čtyři týmy ze špičky tabulky, Ostrava, Opava, Vlašim a České Budějovice. Uvidíme, co úvodní kola přinesou," nechce Skála předbíhat.

Se složením kádru je spokojený, žádnou velkou „rybu" Ústí přivést nechtělo. „Měli jsme nabídky z ligových týmů, aby se sem šli rozehrát někteří hráči, my jsme se ale rozhodli, že nechceme jít cestou krátkodobých hostování. Spíše chceme přivádět mladé hráče, kteří mají perspektivu, jako je Gilian, a také sázet na vlastní odchovance," vysvětlil Heidenreich a dodal:

„Pimparu jsme chtěli získat až v létě, kdy mu končí smlouva v Liberci, ale nakonec se naskytla možnost mít ho už pro jarní část, tak jsme toho využili. Je to hráč, který tady může být lídrem obrany a můžeme vedle něj vychovávat mladší hráče."

Změny v kádru Army:Přišli: Jiří Pimpara – hostování z Liberce, Patrik Gilian – hostování ze Slavie.
Odešli: Adnan Zukič – konec smlouvy, František Mysliveček – konec hostování