„Jsem přesvědčený o tom, že sportovně tým má na to, aby bojoval o nejvyšší příčky. Je to pro nás závazek směrem k fanouškům, partnerům i vlastníkovi," řekl na tiskové konferenci výkonný ředitel klubu Petr Heidenreich.

Severočeši mají za sebou zimní přípravu a nevyhnuly se jim změny v kádru. „Odešli Hyčka do Brna a Novotný do Jihlavy. Dále skončil Rašo, se kterým jsme se nedomluvili na pokračování," prozradil místopředseda představenstva FK Ústí Jiří Dušek.

Klub doplnili mladí hráči z teplické juniorky Daniel Procházka s Petrem Výborným, stoper Antonín Křapka z Mladé Boleslavi a Alžířan Faouzi Bourenane z Vlašimi. Ústečané stáli i o dva jiné stopery, jednání ale nedopadla.

„Gruzínec Tsiskaridze je v Teplicích a už bych to dál nekomentoval. Vraštil je hráč Mladé Boleslavi, vše bylo připraveno na jeho hostování u nás, ale naskytla se mu možnost hrát 1. ligu a z Boleslavi, se kterou máme nadstandardní vztahy, nám nabídli adekvátní náhradu. Byla to smůla, ale takhle to chodí," sdělil Heidenreich.

V posledních dnech se do přípravy Army zapojil i bývalý reprezentant Martin Fenin, jeho budoucí setrvání v klubu ale není na pořadu dne.

„Zatím to bude fungovat v takovém režimu, jako když s námi na podzim trénoval Jiří Jarošík. Umožnili jsme mu u nás trénovat, ale to ještě neznamená, že zde bude působit. Je smluvně vázán v Chemnitzu," vysvětlil ředitel FK Ústí.

„Podali jsme mu pomocnou ruku, stejně jako Jarošíkovi či Melunovičovi, kteří také neměli kde trénovat. A vidíte, že ani Jarošík ani Melunovič u nás nakonec nejsou. Martin teď prostě jen trénuje a musí mě přesvědčit o tom, že chce hrát za Ústí, kdyby na to případně došlo, a že na to má," doplnil kouč Petr Němec.

Armu čeká na jaře i několik novinek ohledně marketingu. „Od prvního jarního kola bude FK Ústí více vidět, máme dohodu s deníky i s rádii. Budeme se snažit o to, abychom byli jasným lídrem sportu v Ústí nad Labem. Spustili jsme prodej sedaček a sky-boxů, probíhají jednání s partnery. Rozpočet na letošní sezonu máme vyrovnaný," dodal předseda představenstva Libor Zajíček.

Změny v kádru Army:

Odešli: Alois Hyčka (konec hostování z Brna), Filip Novotný (přestup do Jihlavy), Momčilo Rašo (konec smlouvy), Petr Hošek (konec hostování ze Slavie).

Přišli: Daniel Procházka, Petr Výborný (oba hostování z Teplic), Antonín Křapka (hostování z Ml. Boleslavi), Faouzi Bourenane (hostování z Vlašimi).