Ústečtí fotbalisté tentokrát nehráli špatně, doplatili však na neproměňování šancí. „Bavíme se o tom po každém zápase, když neproměníme šance, tak nemůžeme vyhrát," zopakoval trenér Přemysl Bičovský větu, která letos symbolizuje hru Ústečanů.

V prvním poločase se oba celky praly s nepřízní počasí, déšť skrápěl hustý liják a foukal silný vítr. „Výkon obou týmů to ovlivnilo," přiznal po utkání kouč Varnsdorfu Zdenko Frťala. Jeho svěřenci se dostali do vedení v 55. minutě, kdy se hlavičkou prosadil Volf.

O dvanáct minut později bylo ale znovu vyrovnáno. Domácí mladíček Hanich využil zmatků v pokutovém území soupeře a hlavou vstřelil svůj druhý gól ve druhém utkání v řadě.

Když už se zdálo, že se oba soupeři o body podělí, unikl domácí obraně Breite, tváří v tvář brankářovi Zachardovi uspěl a rozpoutal tak euforii Varnsdorfu. „Děláme školácké chyby," láteřil po utkání kouč Army Bičovský.

Jeho tým s jistotou skončí v letošním ročníku Fotbalové národní ligy na desáté příčce, hráči Varnsdorfu naopak zůstávají třetí a v posledním kole budou v Mostě bojovat možná i o postup do Gambrinus ligy. Vyrojily se totiž spekulace, že Znojmo nemá zájem hrát v nejvyšší české soutěži.

FK Ústí – Varnsdorf 1:2 (0:0)

Branky: 67. Hanich – 55. Volf, 78. Breite. Rozhodčí: Pechanec – Moláček, Zeman. ŽK: 1:1 (Benčík – Dobrovolný). Diváci: 264.

FK Ústí: Zacharda – Zeman, Džuban, Zukič (46. Valenta), Folwarczny (84. Hrošovský) – Hovorka (28. Volek), Martykán, Peterka, Benčík – Veverka, Hanich. Trenér: Bičovský.

Varnsdorf: Porcal – Tvaroha, Jakobovský, Zbrožek, Dobrovolný – Cana (71. Hikspoors), Kotiš – Rudnytskyy (62. Martan), Schubert, Breite – Volf (77. Vilkovský). Trenér: Frťala.