Šlágr dvanáctého kola Národní ligy nabídl souboj třetího týmu tabulky s druhým. V prvním poločase se diváci branek nedočkali, přestože bylo na obou stranách k vidění několik šancí. V 17. minutě mohli jít Ústečané do vedení, střelu Martykána ale zlikvidoval skvělým zákrokem brankář Belaň a po půlhodině hry ho pak po obloučku Zemana zachránilo břevno.

Krátce po přestávce už se ale hosté dočkali. Smola dostal míč mezi obránce a poslal Armu do vedení. O chvíli později mohl srovnat domácí Manzia, na poslední chvíli však zasáhl gólman Zacharda, který musel být vzápětí kvůli zranění vystřídán.

Jeho náhradník Tvrdoň držel čisté konto až do 80. minuty. Pak ale sudí Královec nařídil penaltu po faulu Zukiče a domácí Vrtělka srovnal na konečných 1:1.

Arma tak prodloužila svou sérii neporazitelnosti v Národní lize už na devět zápasů v řadě a nadále drží druhou příčku v tabulce. Na vedoucí Znojmo ztrácí tři body a před Sokolovem má náskok dvou bodů Baníkovci ale mají jeden zápas k dobru.

Sokolov – FK Ústí 1:1 (0:0)

Branky: 80. Vrtělka z PK – 52. Smola. Rozhodčí: Královec – Kožár, Vitner. ŽK: 0:1 (Zukič). Diváci: 880.

Sokolov: Belaň – Prošek, Vondráček, Takács, Urma – Vrtělka, Kratochvíl (66. Machek) – Kosak, Dvořák II., Pouček (90. Tůma) – Manzia (72. Procházka). Trenér: Šmejkal.

Ústí nad Labem: Zacharda (60. Tvrdoň) – Zeman, Zukič, Vaněk, Šnirc – Peterka – Eliáš, Martykán, Miskovič, Novotný (86. Leibl) – Smola (72. Hošek). Trenér: Němec.