Do krajské metropole přijede v sobotu 31. ledna účastník nižší německé soutěže FC Oberlausitz Neugersdorf, v jehož kádru nastupují známí čeští fotbalisté.

Výkop utkání je na umělé trávě Městského stadionu naplánován na sobotní 11. hodinu a fanoušci se mají opravdu na co těšit. V kádru soupeře budou totiž k vidění bývalé hvězdy prvoligových trávníků v čele s Jiřím Štajnerem a Janem Nezmarem.

Utkání domluvili náhodou

„Přátelské utkání s Neugersdorfem jsme domluvili vlastně náhodou. Nabídli nám to v Liberci, když jsme domlouvali zápas s jejich juniorkou. Jsme ale rádi, že k nám přijede tak kvalitní tým. Diváci se mají na co těšit, Jirka Štajner jim určitě ukáže nějaké kousky," zve fanoušky na utkání sportovní manažer Army Stanislav Pelc.

V kádru Severočechů by se měla opět objevit i nová akvizice, srbský útočník Melunovič, který už nastoupil v Jablonci.

„Chybět budou jen Zacharda a Králík. Ostatní hráči dostanou opět šanci ukázat, co v nich je," dodal na závěr Stanislav Pelc s tím, že pro diváky už bude v blízkosti hřiště připraveno i občerstvení.

Češi v kádru NeugersdorfuJAN NEZMAR – člen klubu ligových kanonýrů, bývalý hráč Opavy, Slovácka, Ružomberoku a zejména Slovanu Liberec, kde po skončení profesionální kariéry dělá sportovního manažera. Na podzim nasázel za Neugersdorf 18 branek v 15 zápasech.
JIŘÍ ŠTAJNER – Bývalý český reprezentant, který si udělal jméno v německém Hannoveru, kde strávil šest let. Odehrál tam 229 zápasů a vstřelil v nich 42 branek. Fotbalovou radost rozdával i na českých trávnících, jeho posledními štacemi byly týmy Liberce a Mladé Boleslavi.
LUBOŠ LOUČKA – Dlouholetá opora a kapitán Jablonce, který v této sezóně nedostával příliš příležitostí od nového trenéra Jaroslava Šilhavého. Loučka působil v Jablonci od roku 2004 a s drobnými přestávkami zde vydržel až do roku 2014.
JIŘÍ LIŠKA – Další hráč, který ví, jak chutná nejvyšší ligová soutěž v ČR. Na svém kontě má 58 startů za Liberec a 9 startů za Jihlavu, v nichž si z pozice obránce připsal také jednu ligovou trefu. Působil také na Slovensku ve Zlatých Moravcích. Nyní už je druhou sezonu v kádru Oberlausitzu a patří k jeho oporám.