V pokračování Národní ligy se v neděli od 16 hodin představí na hřišti mosteckého Baníku a k vidění bude záchranářská bitva jako hrom! Oba celky od sebe v tabulce dělí pouhé dva body, kdo neuspěje, znovu se o krůček přiblíží padáku do 3. ligy!

Most padl v Třinci

„Jsme v situaci, kdy je pro nás každý zápas důležitý, ale je pravda, že utkání s Mostem je jedno z těch nejdůležitějších. Musíme ho zvládnout a bodovat," má jasno kapitán Army Jan Martykán.

Ústečané před týdnem v prvním jarním kole porazili na domácí půdě celek Opavy 1:0 a start do jarní části se jim vydařil. Most naopak těsně padl v Třinci.

„To bych ale jako výhodu neviděl. Sice bychom teoreticky mohli být více v pohodě než soupeř, ale to nás nesmí uspokojit. Musíme předvést koncentrovaný výkon a ne se radovat, když ještě nemáme nic vyhráno," varuje zkušený ústecký středopolař.

Na Baník se fotbalisté Ústí pilně připravovali. „S hráči se mezi sebou známe, potkáváme se často. V zimě jsme s nimi hráli i přátelák a to nám může hodně napovědět. Mají v kádru velmi šikovné hráče, především cizince. Nesmíme je nechat hrát ofenzivní hru, musíme jim to co nejvíce znepříjemnit. Hrát trpělivě a čekat na svou šanci," nabádá muž s přezdívkou Márty.

Návrat Smoly

Výhodou Army by mohl být i návrat vysokého střelce Tomáše Smoly do sestavy. Ten v prvním kole s Opavou nehrál pro karetní trest. Nyní by ale mohl nastoupit po boku další „věže" Melunoviče.

„Uvidíme až na hřišti, sami nevíme, jaké má trenér plány. Ale mít v sestavě dva vysoké útočníky by určitě mohla být naše výhoda," má jasno záložník.

Podzimní vzájemný zápas obou týmů v Ústí skončil výhrou Mostu 3:1. I proto nyní hosté potřebují uspět. V případě rovnosti bodů na konci sezony totiž bude rozhodovat právě bilance ze vzájemných zápasů.

„Může to rozhodovat, ale vzhledem k tomu, že jsme s nimi doma prohráli tak vysoko, bude lepší nasbírat ve zbytku sezony více bodů než Most," přidává Martykán recept k úspěšné záchraně.