Zápas v Libouchci, to se vybaví trenérovi Neštěmic Martinovi Beranovi, když se řekne jarní část 1.A třídy. Mužstvo pod jeho vedením do té doby vyhrálo pět zápasů v řadě a ani jednou neinkasovalo. Jenže čtyři vyloučení a přísné tresty zbrzdily rozlet do té doby kralujícího mančaftu.

Nakonec snažení neštěmických fotbalistů stačilo na druhé místo za Milešovem se ziskem 53 bodů.

Pane trenére, jak hodnotíte jarní část sezony, ve které jste nakonec skončili na druhé příčce?
Chtěli jsme postoupit z prvního místa, proto se mi hodnotí jarní část složitě. V tomto ohledu jsme neuspěli. Mám už zprávy, že by to mohlo stačit na postup, ale dokud to nebude černé na bílém, tak tomu nevěřím.

Na jaře jste získali o jeden bod méně, jak se díváte na sezonu z tohoto pohledu?
Dopadlo to hůře, než jsme čekali. Na podzim to bylo 27 bodů a přes zimu jsme dokázali posílit, přišel například Holly, ale v součtu jsme získali o bod méně. Tým byl velmi dobře nastartovaný, měli jsme velice kvalitní přípravu, účastnili jsme se zimního turnaje v Děčíně.

Kde vidět příčiny, že jste to nepotvrdili i v zápasech na hřišti?
Měli jsme sérii pěti zápasů, které jsme vyhráli a neinkasovali jsme jedinou branku. Hráli jsme atraktivní kombinační fotbal, až do zápasu v Libouchci, kdy nastal zlom.

Co se v derby stalo?
Rozhodčí nám vyloučil čtyři hráče a Martínek, do té doby nejlepší střelec soutěže, dostal distanc na osm měsíců. Hrát bude až v lednu, narušilo nám to celou koncepci. Byla to klíčové pro jarní část, možná i pro celou sezonu.

Naopak, které zápasy považujete za vydařené?
V pětizápasové sérii jsme dokázali nastřílet Šluknovu jedenáct branek. To se nám povedlo, sehráli jsme povedený zápas. Osm branek jsme dali Březinám.

Kralovali jste soutěži, až do zápasu v Libouchci. Jak na to reagovali diváci?
Přijde mi, že jsou občas zbytečně zapšklí. Čekají, že budeme všechny porážet a když se nám to nepodaří, tak je to špatně. Kluky mohu pochválit, že hráli všechny zápasy srdíčkem.

Jste v Neštěmicích připraveni na případný postup?
Ano jsme. S vedením jsme jedna ruka a stojí za námi. Po výměně vedení se podařilo zastavit pád Neštěmic, na tom má vedení zásluhu.

Co případné posily, kde by to bylo nejvíce potřeba?
Určitě ve středu pole, to je naše největší slabina. Chybí nám vůdčí osobnost, která by mladé kluky usměrnila. Někdo s přirozenou autoritou, kdo by byl vůdce na hřišti i mimo něj.