Fanoušci mohli vidět v akci v teplickém dresu například bratry Divecké, Pavla Ledna či Zbyňka Rampáčka, zajímavá jména ale nastoupila i za další týmy. Například v dresu Chomutova se proháněli Aleš Pikl či Patrik Gedeon.

Úvodní základní skupinu ovládl směle Pivín, který čtyřikrát zvítězil, o druhé postupové místo se poprala Arma s Kláštercem, úspěšnější byl nakonec ústecký celek. Ve druhé skupině muselo o vítězi rozhodnout až skóre, z prvního místa tak nakonec prošly dál Teplice, doprovodil je Mělník. Jejich vzájemný zápas skončil nerozhodně 2:2.

Na zimním stadionu v Bílině se fotbalisté Teplic rozloučili s rokem 2017 hokejovým zápasem se záchranáři. Fotbalisté prohráli 3:5
FOTO: Fotbalisté Teplic hráli hokej se záchranáři. Ti je pak museli ošetřovat

Úvodní semifinále nabídlo tuhou bitvu mezi Pivínem a Mělníkem, rozhodla ji jediná branka v podání domácího Pivína a vítěz skupiny A tak proklouzl do finále. Ve druhém zápase si teplické hvězdy snadno poradily s legendami Army, které přehrály 3:0. Ústecký celek pak bohužel nezvládl ani souboj o bronz, který prohrál 4:1.

Finálový duel svedl dohromady vítěze obou skupin, žádné drama se ale nekonalo. Na rozdíl od předchozích let, kdy často rozhodovaly až penalty, Teplice spláchly svého soupeře 7:2 a mohly slavit svůj šestý triumf na tomto turnaji. K němu jim pomohl i nejlepší brankář turnaje, jímž byl vyhlášen Zdeněk Divecký, Mělník dotáhl k bronzu Radek Miřatský, s 12 brankami nejlepší střelec turnaje.

„Odměňovali jsme i další individuální výkony, za zmínku jistě stojí nejstarší hráč turnaje. Rudolfovi Novotnému z výběru ústecké Army je 71 let,“ vypíchl hlavní organizátor turnaje Václav Majer. Ten ocenil také nejrychlejší branku, která padla už po 11 sekundách.

„Trošku nás mrzí, že nemohl přijet Pavel Verbíř, který musel plnit povinnosti u teplického áčka, které dohrávalo ligový podzim, jinak šlo ale o povedenou akci. Některé týmy si s sebou přivezly i svůj fan club, takže se hrálo i v zajímavé atmosféře,“ zhodnotil turnaj Majer.

„Po slavnostním zakončení a předání cen se všichni zúčastnění sešli na rautu a rozebírali průběh turnaje. Zároveň se již domlouvali na účasti na dalším ročníku v roce 2018,“ zakončil Majer.

Dvanáctý ročník turnaje v badmintonu Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem. V ženách vyhrála Kateřina Ciprová.
FOTO: Startovné z turnaje v badmintonu šlo na dobrou věc