Severočeši cestovali k soupeři s cílem navázat na předchozí domácí výhru s Vyšehradem (4:1), misi se jim ale splnit nepodařilo. Přitom nezačali špatně a proti soupeři, který do té doby marně čekal na premiérový jarní triumf, si vytvářeli i šance. V závěru prvního dějství ale fauloval v pokutovém území Peterka a odpískaný pokutový kop proměnil Jurečka.

„Bylo to možná trochu mimo vápno, ale to mi nepřísluší hodnotit. Rozhodčí penaltu prostě pískl, takže byla," řekl k situaci na klubovém webu Daniel Procházka, záložník ústecké Army.

Druhý gól pak Severočeši dostali v 54. minutě, kdy se prosadil Kuzmanovič. O pět minut později ale vykřesal naději svým sedmým gólem v sezoně kapitán Michal Zeman.

„Nehodnotí se mi to nijak dobře. Prvních pětadvacet minut jsme hráli špatně a nedařilo se nám. Poté jsme se trochu rozběhali a hrozili jak ze standardních situací, tak i z brejkových možností. Poté přišla ta penalta. Ve druhém poločase měl soupeř velké možnosti, které však neproměnil. Já sám jsem tam měl také jednu dobrou příležitost, kdy jsem utekl, zasekl míč, ale špatně jsem to vyřešil. Soupeř poté potrestal náš špatný odkop od brány. My sice snížili zásluhou Zemiče, ale na víc už jsme se nezmohli," litoval po utkání Procházka.

Hráči Army se tak ze Slezska vrátili bez bodového zisku a další zápas je čeká v pátek, kdy se doma utkají se Sokolovem. „Poslední čtyři kola máme velmi silné soupeře, tak uvidíme, jak to všechno dopadne," dodává Procházka.

Opava – FK Ústí 2:1 (1:0)Branky: 43. Jurečka z PK, 54. Kuzmanovič – 59. Zeman. Rozhodčí: Adámková – Melichar, Kožár. ŽK: 4:6 (Janetzký, Mozol, Žídek, Mrázek – Křapka, Peterka, Veverka, Bourenane, Vaněk, Smola. Diváci: 1492.

Opava: Květon – Simerský, Pospěch, Žídek, Grussmann (88. Schaffartzik), Hrabina, Kuzmanovič (74. Mrázek), Přichystal, Jurečka, Janetzký, Mozol (64. Horka). Trenér: Baránek.

Ústí: Tvrdoň – Křapka, Zukič, Vaněk, Leibl (78. Šnirc) – Zeman, Miskovič, Peterka, Veverka (63. Bourenane), Procházka (60. Eliáš) – Smola. Trenér: Němec.