Fotbalisté Brné vyšli, stejně jako fotbalisté Neštěmic, o víkendu bodově naprázdno. Ani jeden tým navíc nedokázal vstřelit soupeři gól. Brná padla 5:0 v Srbicích, Neštěmice doma nestačily na Vilémov a prohrály 0:4.

Brná zajížděla na půdu favorita takřka bez obrany a bez několika lídrů týmu, přesto se jí naskytla obrovská příležitost. V 10. minutě byl vyloučen domácí Fišer, jenže vzápětí otevřel skóre Egrt a hosté nedokázali dlouhou přesilovku využít ani jednou.

„Těžko se to hodnotí, stále si to nedokážu vysvětlit. Prakticky se nám rozpadla obrana, hráči ale jako kdyby zapomněli hrát fotbal. Jsme bez dvou lídrů týmu, kteří dirigují hru a najednou si nevěříme a děláme hloupé chyby,“ mrzelo po utkání trenéra Brné Milana Česláka.

Fotbalisté Ústí nad Labem. Ilustrační foto.
Arma slaví! Po deseti týdnech konečně vyhrála!

„Těžko ale mohu hráčům něco vyčítat,“ dodal zklamaně. Poločasový náskok domácí navýšili po přestávce, kdy musel střídat i stoper Večeřa. Domácí navíc dostali k dispozici hned dvě penalty, obě proměnili.

Neštěmické trápení trvá

Neštěmice přivítaly na svém hřišti Vilémov, který poslal hned v úvodu do vedení Ruszó. Krátce po změně stran byl za nesportovní chování vyloučen domácí kapitán Martínek a hosté přesilovku prakticky okamžitě využili.

V závěru pak zpečetil výhru Vilémova dvěma brankami Kučera a Neštěmičtí tak znovu prohráli a dál zůstávají na posledním místě. Není divu, že domácímu trenérovi Beranovi se do hodnocení zápasu nechtělo.

Krajský přebor, 13. kolo:
Srbice – Brná 5:0 (1:0). Branky:
Branky: 12. a 49. Egrt, 63. (pen) a 81. Verbíř, 85. (pen) Zacharda. Rozhodčí: Vlašič. ŽK: 3:0. ČK: 1:0. Diváci: 50.
Brná: Satek – Paseka, Večeřa (46. Koranda), Seidl, Asan – Demčenko, Smetana, Gajdarski (70. Prousek) Guth – Betka, Králík

Neštěmice – Vilémov 0:4 (0:1).
Branky: 10. Ruszó, 53. Havel, 84. a 89. Kučera. Rozhodčí: Černý. ŽK: 2:3. ČK: 1:0. Diváci: 120.
Neštěmice: Páv – Hönl (58. Sloup), Klier, Stehlík (83. Kolenatý), Hrabánek – Maštalíř (75. Lai), Krok (87. Sedláček), Memeti, Wajshajtl (70. Duna) – Martínek, Růžička