Hráči Českého lva naposledy prohráli v Žatci vysoko 2:6 a před domácím publikem tak budou mít co napravovat. „Snad se nám uzdraví marodi a nastoupíme už v lepší sestavě. Chceme utkání vyhrát, abychom si udrželi náskok, který na Brnou máme," prozradil asistent trenéra Neštěmic František Štěpánek.

To Brná naposledy neuspěla doma s Krupkou, které podlehla po boji 2:3. „Kdybychom nějaký bodík uhráli, mohlo být o naší záchraně asi rozhodnuto. Musíme se o body poprat v Neštěmicích. Věřím, že kluky tento neúspěch nepoloží, a že ke spokojenosti nás všech toho cíle dosáhneme," nechal se na klubovém webu slyšet kormidelník Brné Milan Česlák.

Derby bude k vidění i v 1.A třídě, na půdu již jistého sestupujícího z Velkého Března přijede celek Mojžíře. „Soupeři už o nic nejde, ale umí se na nás vyhecovat. Snad už budeme v kompletní sestavě, máme teď dvě porážky za sebou a chceme vyhrát, ať je nálada veselejší," nechal se slyšet hrající asistent trenéra Mojžíře Michal Kubec.

Fotbalový víkendKrajský přebor: Sobota: 17.00: Neštěmice – Brná.
1.A třída: Sobota: 10.15: Lovosice – Střekov, 17.00: Velké Březno – Mojžíř, Rumburk – Libouchec.
1.B třída: Sobota: 10.30: Trmice – Chlumec. Neděle: 15.00: Velký Šenov – Tisá, 17.00: Hostovice – Chuderov, Přestanov – Benešov, Svádov – Černiv.