Všechny tři góly vítězů zařídil Slovák Peter Očipka a jeden byl hezčí než druhý.

Mužstvo pro venkovní zápasy

„Union znovu potvrdil, že je mužstvem venkovních zápasů. Vyhrál naprosto zaslouženě, byl lepší. Nechápu ale, jak je možné, že doma ještě neuhráli ani bod," nechal se po utkání slyšet trenér Chabařovic Jiří Měchura.

Jeho svěřenci vstoupili do zápasu aktivně, ale postupem času převzal iniciativu soupeř. „Chyběli nám tři hráči základní sestavy a to se projevilo. Po chybě stoperů se k míči dostal Očipka a poslal hosty do vedení," vyprávěl kouč.

Do druhé půle šli jeho svěřenci s cílem udělat něco s nepříznivým výsledkem. „Řekli jsme si, že na ně vlétneme, ale ve 49. minutě dal Union po standardce druhý gól a byl nádherný. Soupeřův hráč poslal míč za beky, kde ho Očipka napálil z voleje přímo do brány," ocenil Měchura krásnou trefu hostů.

V Heřmanově chtějí bodovat

Třetí branku pak přidal v 67. minutě opět Očipka. „Byla snad ještě hezčí než ta druhá. Je vidět, že je to zkušený hráč, řídil jejich hru a hrál parádně," pochválil kouč Měchura soupeřovu hvězdu.

K výkonu svých svěřenců logicky superlativy neměl. „Asi jsme se uspokojili těmi povedenými výsledky s Trmicemi a v Soběchlebech. Ale je dobře, že ta facka přišla, alespoň se kluci vrátí zpátky na zem," má jasno trenér chabařovického Slovanu.

Ten je v tabulce na 11. příčce. „Příště hrajeme v Heřmanově, chceme bodovat. Mým tajným přáním je udělat v posledních podzimních utkáních šest bodů, abychom měli přes zimu klid," zasnil se Měchura před duely v Heřmanově, Malšovicích a s Tisou.

Chabařovice – Union Děčín 0:3 (0:1) Branky: Očipka 3. Rozhodčí: Zvonař. ŽK: 4:2. Diváci: 50.
Chabařovice: L. Král – Kršňák, Guth, Hloušek (34. Velek), Netolička – Jaslo, Kytka, Veselý, Trux – Levinský st. (67. K. Král ml.), Korunka (86. Prekop).