„Opakujeme pořád stejné chyby, jsme naivní v útočné i v obranné fázi a zkušená mužstva nás jednoduše trestají," zlobil se Petr Škvor a k utkání řekl:

„První poločas se hrálo vyrovnané utkání, ale ve 20. minutě jsme propadli v souboji a prohrávali. Od té doby byli hosté lepší a přidali do poločasu ještě jeden gól. Ve druhé půli jsme chtěli být aktivnější, ale během devadesáti sekund jsme dvakrát inkasovali a bylo po zápase."

Podobně viděl utkání i kouč Přestanova Pavel Plecitý: „Do derby jsme šli jako favorit, což se potvrdilo. Domácí nás potrápili jen v úvodu druhé půle, jinak jsme hru měli pod kontrolou. Spolehlivě zahrál opět Dohnal, ale i ostatní hráči podali dobrý výkon," pochvaloval si trenér vítězů, kteří se vyhoupli už na 6. místo.

Chlumec – Přestanov 1:4 (0:2) Branky: Jakubec – Dvořák, Velek, Pecháček, Charvát. Rozhodčí: Liška. ŽK: 3:0. Diváci: 90.
Chlumec: Bílkovský – M. Semenský, P. Semenský, J. Mach (58. Šturma), Chrudimský – Sak, L. Mach, M. Škultéty, Šulc – Jakubec, Vacovský.
Přestanov: Staněk – Liner, Dohnal, Vobecký, Charvát (69. Gasiorovszki) – Šmejkal, Němeček, Pospíšil, Velek (46. Tvrdík) – Dvořák (62. Krušina), Stupka (51. Pecháček).