„Domácí byli postiženi velkou marodkou, čehož jsme stoprocentně využili. Poklonu zaslouží především 41letý Dohnal, který se blýskl hattrickem," povídal kouč Přestanova Pavel Plecitý, jehož týmu dokonale vyšel začátek duelu.
„Ve třetí minutě uklidil Vobecký přízemní roh do sítě a o pět minut později vyústil důraz Dvořáka ve vápně v pokutový kop, který Dohnal bezpečně proměnil," popisoval kouč Přestanova začátek přestřelky, ve které „domácí" Chlumec rozhodně neřekl poslední slovo.

Jako na houpačce

„Zaspali jsme začátek a brzy prohrávali 0:2. Potom jsme ale začali slušně kombinovat a po brankách Schmieda a Šulce bylo vyrovnáno," pochvaloval si kormidelník Chlumce Petr Škvor.

To ale ještě netušil, že hosté ještě do přestávky dvěma góly strhnou vedení zpátky na svou stranu. „V poslední čtvrthodině jsme během tří minut zásluhou trestného kopu Dohnala a rychlého brejku Dvořáka odskočili na 4:2," popisoval Pavel Plecitý.

Hororový závěr poločasu nenechal chladným domácího trenéra Petra Škvora. „Vytvářeli jsme hrozná okna v obraně, chtěli jsme útočit v osmi lidech a hosté nás chytře trestali. Dlouhodobě nás trápí obranná fáze, necháváme soupeřům moc prostoru a snadno je pouštíme do zakončení. Sami se ale na dobrou šanci hrozně nadřeme," zlobil se.

Čtvrtá porážka v řadě

Po přestávce se diváci dočkali ještě dalších tří branek.

„V 73. minutě se z trestného kopu opět trefil Dohnal a přestože domácí snížili z penalty, poslední slovo měl Dvořák, který z brejku uzavřel na 3:6. Příště máme doma Trmice a chceme bodovat naplno," hlásil kouč Přestanova Plecitý.

Jeho protějšek na lavičce Chlumce měl naopak výrazné vrásky na čele. „Je to naše čtvrtá porážka v řadě a začínáme mít záchranářské starosti," uvědomoval si.

Chlumec – Přestanov 3:6 (2:4) Branky: Schmied 2 (1 z PK), Šulc – Dohnal 3 (1 z PK), Dvořák 2, Vobecký. Rozhodčí: Vlk. ŽK: 3:4. Diváci: 60.
Chlumec: Kunc – D. Škultéty, P. Semenský, L. Mach, M. Semenský – Vacovský, Sak (78. Ulman), M. Škultéty, Šulc (64. Horváth) – Schmied, Uhlíř (18. Krůtek).
Přestanov: Česal – Vobecký, Dohnal, Němeček, Vyšata – Šmejkal, Pospíšil, Šťastný (60. Gasiorovszki), Nápravník – Voráček, Dvořák.