Fotbalisté Hostovic potřebovali po třech porážkách v řadě zabrat, což se jim povedlo, a výhrou 3:0 dokonale zaskočili vedoucí Chlumec.

LÍDR NAŠTVAL TRENÉRA

V první půli si vypracovali dvoubrankové vedení, které v závěru potvrdili třetí brankou. Chlumec se téměř k ničemu nedostal, domácí zahrozili jen z několika standardních situací a v první půli trefili břevno.

„My jsme už potřebovali body a jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát, protože s takovým cílem jsme do Chlumce přijeli. Čtyři porážky v řadě už by byly moc. Myslím, že to je zasloužené vítězství, protože domácí mnoho nepředvedli. Po poločase jsme si řekli, že musíme hrát více odzadu a čekat, co soupeř vymyslí, oni však hrozili jen z několika trestných kopů. Podržel nás také brankář Dvořáček, který je až třetím gólmanem,“ vypíchl důležitá fakta utkání vedoucí hostovického celku Roman Löffler.

„Za odvedený výkon jsme si nic jiného než porážku nezasloužili. V první půli jsme nedokázali kombinovat, kazili jsme i jednoduché přihrávky a naprosto nám chyběla bojovnost,“ soptil po utkání chlumecký trenér Petr Škvor. „Odvrátilo se od nás i štěstí a trefili jsme břevno, musíme hodit tento zápas za hlavu a vše napravit v dalším kole,“ dodal.

ČEPUJEME DVANÁCTKU

Fotbalisté Horního Podluží přicestovali v pozici posledního týmu tabulky do Chuderova, jenž útočil na pozici lídra tabulky. Hostující hráči nemuseli po zápase hasit žízeň, domácí jim totiž načepovali poctivou dvanáctku. Šesti brankami se pod ní podepsal kanonýr domácích David Řezníček.

FOTO: Střekov - Libouchec
V 1. A třídě derby Ústeckých, slaví Mojžíř a Libouchec

„Hrajeme útočný fotbal, soupeř byl od začátku dost odevzdaný, v podstatě jen bránil, takže bylo jen otázkou času, než dostane první gól. Nakonec bylo otázkou, kolik branek si odveze,“ hodnotil výhru 12:0 trenér Chuderova Roman Tikovský.

Jeho tým má nejlepší útok i nejlepší obranu celé soutěže a po zaváhání Chlumce poskočil do čela tabulky. „Jdeme od zápasu k zápasu, myslím, že je ještě brzy na to dělat závěry,“ nespekuloval domácí kormidelník. Ten pochválil gólový instinkt šestigólového Řezníčka. „Má čich na góly, je tam, kde má být. Spoustu branek dal z odražených míčů.“

Chuderovští tak opět vládnou tabulce 1. B třídy, v dalším kole je čeká prověrka na půdě čtvrtého Děčína.

DOUBEK CHYBÍ

I nadále se trápí fotbalisté Chabařovic, kteří prohráli 0:5. Vážné zranění kapitána Doubka v úvodu sezony komplikuje nováčkovi sezonu víc, než se mohlo zdát. Domácí nevstřelili Šluknovu ani gól, což se jim stalo počtvrté ze šesti zápasů, přitom v přípravě se Slovanu střelecky dařilo.

„Ztráta Doubka je opravdu citelná, jeho práce ve středu pole chybí, navíc to byl přirozený lídr. Nejen že se nám nevede v koncovce, ale nemáme ani tolik šancí. To minimum pak nedokážeme využít,“ hledá příčiny neúspěchu Aleš Miltner, trenér Chabařovic.

„Šluknov byl lepší, my musíme najít jiný herní styl, střílet více z dálky. Už od 6. kola hrajeme defacto o záchranu,“ dodal Miltner.

FOTO: Neštěmice - Modlany
Neštěmice: Taková ztráta bolí! Brná dál válí

Venkovní trip končí výhrou

Trmice se po šňůře šesti zápasů na hřištích soupeřů vracejí na svůj stadion. Maraton venkovních zápasů zakončily výhrou 5:2 v Heřmanově, díky níž srovnaly bilanci na tři výhry a tři porážky.

„V sobotu bychom už opravdu měli nastoupit doma. Devět bodů je slušných, ale možná jsme mohli mít o nějaký ten bod navíc. I tak jsme ale spokojení, já hlavně doufám, že teď přidáme body i v domácím prostředí,“ pronesl trenér Trmic Pavel Čapoun.

Trmičtí o své výhře rozhodli hned v úvodu, už ve 21. minutě totiž vedli 3:0. Na obě korekce domácích dokázal pokaždé reagovat Cibrík, jenž zkompletoval další hattrick v sezoně. „Zápas se nám povedl, z prvních tří šancí jsme dali tři branky, domácí znervózněli a my jsme si už zápas zkušeně pohlídali,“ ohodnotil utkání Čapoun.