Fotbalisté Chuderova zůstávají i po pátém kole I. A třídy bez porážky. Tentokrát si odvezli tři body za výhru 5:4 ze Střekova. Na lavičkách se proti sobě postavili v roli trenérů dva dobří kamarádi, Pavel Bednář a Petr Čítek, jenž se v roli hosta vrátil do známého prostředí.

„S Petrem Čítkem máme nadstandardní vztahy, kdysi jsem ho vedl i jako hráče, jsme kamarádi,“ nastínil domácí trenér Pavel Bednář. Ten ale jinak příliš důvodů k radosti neměl. „Zápas je pro mě osobně velkým zklamáním. Předvedli jsme asi nejhorší letošní výkon, absolutně jsme nezvládli první poločas,“ líčil rozmrzele. „Hráli jsme profesorsky, bez důrazu, bez nasazení.“

Chuderov si tak už v úvodním dějství díky rychlým protiútokům vypracoval tříbrankový náskok, který už domácí smazat nedokázali. „Po změně stran jsme sice dokázali korigovat, ale na vyrovnání už bylo málo času,“ zhodnotil stíhací jízdu, v níž Střekov stihl umazat ztrátu 0:4 na konečných 4:5.

„Nám se povedla první půle, díky níž jsme zhruba do 70. minuty kontrolovali celý zápas,“ popsal svůj pohled na utkání Čítek. „Pak jsme ale polevili v koncentraci a najednou bylo Střekova plné hřiště. Věděli jsme, že gól je umí pobláznit.“ Jeho svěřenci nakonec náskok udrželi, což potěšilo i Čítka. „Díky bohu za to, ztratit náskok 4:0, asi bychom vypadali jako blbci,“ ulevil si na závěr už v lepší náladě.

Spolu s Chuderovem se v čele tabulky drží i další ústecký zástupce, Neštěmice, které zvládly duel v Oldřichově, odkud vezou výhru 3:1. Všechny branky hostů padly už v úvodních 25 minutách, soupeř snížil až dvacet minut před koncem.

MOJŽÍŘ: KANONÁDA I ZRANĚNÍ

Konečně se probral i Mojžíř, který zničil Benešov 7:0. Zápas měl ale hodně kuriózní průběh. Hned v 5. minutě se hlavami srazili Vobecký a Krédl a oba trenéři museli střídat. Hostující kouč si pak stejný tah zopakoval v 15. minutě, o pět minut později ho následoval i domácí Kubec.

„Bylo to hodně zvláštní utkání. Hosté byli navíc do prvního gólu lepším týmem,“ hodnotil domácí trenér Michal Kubec. „Těší mě ale, že jsme konečně vyhráli. Pomohli jsme si standardními situacemi, z nichž se nám podařilo dát pět branek.“
Poslední ústecký zástupce, Libouchec, prohrál smolně v Bohušovicích nad Ohří 0:1. Jedinou branku si navíc dali hosté sami.

V ROLI HOSTA SE JAKO TRENÉR CHUDEROVA VRÁTIL NA STŘEKOV PETR ČÍTEK:„Střekov znám, byla to nostalgie“

Dlouhé roky působil na Střekově, teď se sem vrátil jako trenér hostujícího Chuderova a odvezl si všechny body za výhru 5:4. „Znám hráče, vedení, byla to nostalgie,“ řekl Petr Čítek.

Jak byste zhodnotil návrat do „domácího“ prostředí?
Samozřejmě to bylo takové zvláštní, byla to nostalgie. Působil jsem tu opravdu dlouho, znám zdejší prostředí i lidi ve vedení. Určitě jsem ale rád za tři body pro nás.

Kolik máte ještě na Střekově známých a nebyli po zápase naštvaní, byť jen z legrace, že jste si odvezli všechny body?
Nemyslím si. Naštvaní byli možná spíš sami na sebe, jelikož věděli, že si to prohráli sami v první půli. Máme mezi sebou dobré vztahy, znají se hráči, známe se my jako trenéři, žádná negativa tam nejsou.

Vy jste pod současným trenérem Střekova Pavlem Bednářem působil na Střekově i jako hráč, je to tak?
Nějaký čas tomu tak bylo, ale myslím, že pak Střekov vyměnil trenéra. Známe se ale dobře i jako kamarádi, vzájemně si přejeme.

Sledujete i výsledky Střekova? Co myslíte, že současnému kádru chybí, aby začal konečně vítězit?
Řekl bych, že lepší kolektivní pojetí, bojovnost, týmový duch. I v zápase s námi mi přišlo, že až po prvním gólu měli najednou chuť bojovat jeden za druhého, mluvit na sebe. Rozhodně bych řekl, že nemají špatný kádr, podle mě je srovnatelný s tím, jaký měli loni. Věřím, že se jim brzy začne opět dařit a půjdou v tabulce nahoru.