„Výsledek je pozitivní, i když nehraje žádnou roli. Oba týmy jsou v plné přípravě a v nějaké fázi únavy. Přesto si vážím toho, že jsme i podruhé s Plzní dokázali remizovat," povídal trenér Army Jiří Skála.

Spokojený byl i trenér Plzně Roman Pivarník: „Vytvořili jsme si poměrně dost šancí. Soupeř vytěžil z minima maximum. Co se týká vlastního zápasu, splnil to, co jsme chtěli. Hráči toho mají hodně v nohách a na hře to bylo znát," řekl zkušený kormidelník Plzně.

Viktoria vedla od 44. minuty, kdy se trefil Poznar, po přestávce ale Ústečané přidali na aktivitě a vyrovnání obstaral Moulis. V 76. minutě sice vrátil Plzni vedení Kopic, už za minutu ale definitivně srovnal Leibl.

DĚLALI ZBYTEČNÉ CHYBY

„Náš výkon se mi líbil, obranná i útočná fáze byly vyvážené. Jen mě mrzí inkasované branky, padly po velkých chybách. Takové chyby nesmíme v soutěžních zápasech opakovat," zdvihl Skála varovný prst.

V utkání se na straně Severočechů představili i testovaní hráči Chukwuma, Gilián, Květoň a dvojice dorostenců Kubný s Fáberou. „Zatím je brzy na to, abych je mohl hodnotit. Ještě minimálně týden jim dáme šanci," řekl kouč.

Další přátelský zápas čeká Armu v sobotu, kdy se od 14 hodin postaví na Strahově proti pražské Spartě. „Plzeň a Sparta jsou dva nejlepší týmy v republice, jsme rádi, že máme možnost si s nimi zahrát," těší se Jiří Skála.

Viktoria Plzeň – FK Ústí nad Labem 2:2 (1:0)Branky: 44. Poznar, 76. Kopic – 65. Moulis, 77. Leibl.

Plzeň: 1. poločas: Bolek – Řezník, Piroch, Hájek, Janža – Petržela, Hromada, Hořava, Zeman – Chrien (13. Suchan) – Poznar. 2. poločas: Sváček – Matějů, Hejda, Piroch, Rychnovský – Kopic, Hrošovský, Hlavatý, Kovařík – Suchan – Ďuriš.

Ústí nad Labem: Tvrdoň (46. Květon) – Gilián, Peterka (69. Miskovič), Zukič (46. Seidl), Leibl (46. Pícha) – Kateřiňák (69. Kubný), Miskovič (46. Martykán) – Moulis (69. Fábera), Výborný (69. Chukwuma), Procházka (46. Jindráček) – Pouček (69. Leibl). Trenér: Skála.