„Víme, že nás nečeká nic lehkého. Třinec je sice nováček soutěže, ale extraligu dlouhodobě hrál a v kádru má velezkušené hráče. Naši hráči se ale na premiéru moc těší, a před domácím publikem nemůžeme pomýšlet na nic jiného než vítězství," říká odhodlaně nový trenér ústecké Elby Milan Jelen.

Ten po loňské úspěšné sezoně, ve které Severočeši dokráčeli až do semifinále, nahradil u kormidla týmu místní ikonu Patrika Cermana. „Rád bych v Ústí navázal na jeho práci. Chtěl bych, aby se Elba nadále držela v horních příčkách tabulky," přeje si lodivod ústeckého týmu.

V Elbě ale nedošlo ke změně jen na trenérské lavičce, výraznou obměnou prošel i hráčský kádr. Kariéru například ukončil legendární útočník Jan Štěpánek. „Nebude za nás hrát ani Jan Plachý, kterého jsme do konce kalendářního roku uvolnili na hostování do sousedního Mostu," prozradil kouč Jelen.

V týmu tak dostanou příležitost především mladší hráči. „Všichni kluci, kteří s námi absolvovali přípravu, zůstanou nadále u mužstva a i když třeba do utkání nezasáhnou, budou s námi dál trénovat. Chceme jim vštípit náš herní styl, aby byli v případě zranění schopni ihned naskočit do sestavy," vysvětlil kouč, jehož tým prožil i netradiční přípravu. V té se kromě běhání a taktických věcí věnoval i kalanetice či boxu.

„Věřím, že jsme dobře připraveni," dodává kouč Jelen před první bitvou. Zvládnou ji Severočeši vítězně?