„Díky vítězství jsme si udělali na čele tabulky dobrý náskok,“ pochvaloval si po utkání v Mostě trenér FK Ústí Svatopluk Habanec.
Jeho svěřenci byli v derby jasnými favority a od začátku to na hřišti dávali najevo. Už ve 14. minutě našel Zeman ve vápně Moulise a ten poslal Ústečany nekompromisní hlavičkou do vedení. Po půlhodině hry mohl přidat druhou trefu hostující Lácha, nezamířil však přesně.
Arma si duel značně zkomplikovala ve 40. minutě. Dvořák stáhl unikajícího Danoského a po následné červené kartě se musel jít předčasně osprchovat. „Myslím, že diváci viděli zajímavý zápas. Po vyloučení Dvořáka to bylo o tom, zda ve druhé polovině zápasu vydržíme až do konce se silami, ale musím říct, že hráči to odjezdili po zadku,“ hodnotil duel Habanec.

Ve druhém poločase se mostečtí fotbalisté tlačili do zakončení, vyložené šance si ale nevytvořili a branky se nedočkali. Naopak, v samotném závěru přidal ústeckou pojistku střídající forvard Veverka.

„Bohužel jsme se nedokázali dostat do žádné gólové příležitosti. Ústí vyhrálo zaslouženě,“ řekl smutným hlasem domácí kouč Michal Zach.
Jeho tým je v tabulce na předposlední příčce a dál musí bojovat o holé přežití ve druholigové soutěži. „Most hrál slušný fotbal a já mu přeju záchranu v soutěži,“ dodal na závěr kouč Ústečanů Svatopluk Habanec.


Most - Ústí 0:2 (0:1)

Branky: 14. Moulis, 88. Veverka. ŽK: Hofmann, Schut - Martykán, Peterka. ČK: 40. Dvořák (Ústí). Rozhodčí: Orel – Jiřík, Dobrovolný. Diváci: 1 328.

FK Baník Most: Bertelman – Knakal, Běloušek, Hofmann, Řehák – Schut, Pilař – Huňa, Kerbr – Danoski, Mlika. Trenér: Zach.

FK Ústí nad Labem: Novák – Dvořák, Džuban, Valenta, Zeman – Dragoun, Martykán, Peterka, Lácha – Moulis, Holek. Trenér: Habanec.