Hvězda fotbalového útočníka Pavla Karlíka září na druholigovém poli stále jasněji. Hráč, kterého ještě před časem odborníci odepisovali, střílí v novém ročníku druhé nejvyšší soutěže jednu branku za druhou.

Sniper s parametry basketbalového pivota v neděli sestřelil i Jihlavu a především díky jeho pěti gólům je FK Ústí na prvním místě v tabulce soutěže.

„Tolik gólů jsem doposud v žádné sezoně nenastřílel,“ rozplýval se kanonýr po domácím utkání s Jihlavou. Odehráno je přitom pouhých šest kol, takže je pravděpodobné, že ve zabývajících čtyřiadvaceti svou sbírku přesných zásahů ještě rozšíří.

Co stojí za fotbalovým znovuzrozením hráče, který si před několika lety zahrál i za prvoligové Teplice? „Novýma kopačkama to rozhodně není. Je to o pohodě, kterou mám doma, navíc jsem změnil přístup k tréninku,“ přiznává se smíchem na rtech šestadvacetiletý útočník.

Přesto, že jeho cena každým dnem stoupá, Karlík zůstává skromný. „Je to zásluha celého mančaftu. Bez kluků bych ty góly nedal,“ má jasno druhý nejlepší střelec soutěže. Na korunu krále střelců přesto nemyslí. „O tom vůbec nepřemýšlím. Hlavní je abychom dál vyhrávali,“ říká.

A jak pravděpodobné je, že v Ústí dohraje letošní sezonu? „Nezlobte se, ale to bych nechtěl komentovat,“ snaží se vyhnout otázce. Vzápětí však prozrazuje, že se kolem něj točí nabídky z jiných týmů. „Je to příjemné, když telefony zvoní,“ říká. Jméno klubu však prozrazovat nechce. „Je to jeden z lepších mančaftů, už to není tady od vedle,“ potvrzuje, že se nejedná o nabídku ze sousedních prvoligových Teplic.

Jestli však Karlík nakonec FK Ústí opustí není jasné. „Náš klub zatím nikdo nekontaktoval. S nikým nejednáme,“ prozradil manažer ústeckého týmu Stanislav Pelc.

Jedno je však jisté. Obrana Třince, na jehož půdě se Severočeši představí v rámci 7. kola druholigové soutěže už tuto sobotu, se už třese. A popravdě řečeno, má proč…

„Pavel je typově univerzál, který může hrát na více postech. Po odchodu Nádeníčka s Pilíkem jsme ho zařadili do útoku k Veverkovi a jsme rádi, že se mu střelecky daří a je přínosem pro mužstvo. V Ústí je dlouho a už to vypadalo, že usnul na vavřínech a že se nikam neposune. On se ale uklidnil v osobním životě a daří se mu na všech frontách. Všichni doufáme, že to bude pokračovat.

Petr Fousek,
asistent FK Ústí