„Soupeř byl pro tuto fázi přípravy ideální, protože máme za sebou hodně náročný týden, trénovali jsme dvoufázově. Utkání tedy splnilo svůj účel," pochvaloval si po zápase trenér Army Petr Němec.

Ten dal v duelu s mladíky Liberce opět šanci všem hráčům svého kádru, do hry zasáhli i dorostenci Seidl, Pokorný, Suchý a Hrabánek.

„Seidl s námi trénuje prakticky od začátku, v týdnu se připojili ještě Pokorný, Suchý a Hrabánek. Jsou to snaživí kluci. Zatím je brzy říkat, jestli se někdo z nich dostane do A týmu, ale samozřejmě chceme těmto talentovaným hráčům dávat příležitost. Na druhou stranu hrajeme o záchranu, což nás v tomto směru trochu brzdí. Ale tréninky s A mužstvem jim také dají dost," má jasno kouč FK Ústí.

V duelu s libereckou juniorkou otevřel po necelé půlhodině hry skóre Veverka, po přestávce se po parádním centru Krátkého hlavou prosadil Smola a v závěru navýšil vedení Army po skrumáži před brankářem Šraga. Liberečtí mladíci se ale v posledních minutách také dočkali branky a snížili na konečných 1:3.

„Stejně jako před týdnem s Bohemkou, i tentokrát jsme dostali gól v závěru. Na hráčích je vidět, že mají v závěru utkání trošku těžké nohy, ale na tuto fázi přípravy, kdy se dělá hlavně vytrvalost a síla, je to všechno tak, jak má být," nezlobil se Petr Němec a nastínil další program:

„Jedeme podle plánu. Nyní pomalu přejdeme více ke hře s míčem, technice, taktice a k rychlosti. Co jsme si naplánovali, to zatím děláme."

V týdnu by se navíc k týmu měly připojit dvě zkušené posily. „Na jména si počkáme, až se tady skutečně někdo objeví. Nemá cenu nějak polemizovat. Posílit bychom ale samozřejmě chtěli," dodal kouč.

FK Ústí – FC Slovan Liberec U21 3:1 (1:0).Branky Ústí: 28. Veverka, 49. Smola, 81. Šraga.

Sestava Ústí: 1. poločas: Tvrdoň – Zeman, Vraštil, Vaněk, Pícha – Krátký, Pokorný, Martykán, Veverka, Leibl – Hanich. 2. poločas: Zacharda – Zeman (80. Hrabánek), Zukič, Seidl, Šraga – Krátký (70. Suchý), Pavlata, Peterka, Kuč, Novotný – Smola.