Svěřenci trenéra Habance utkání totálně nezvládli a domů si přivezli pětibrankový debakl!

„V úvodních patnácti minutách jsme přitom soupeři nepůjčili míč a vytvořili jsme si dvě obrovské šance. Ty jsme ale bohužel neproměnili, dali jsme si vlastní gól, Džuban udělal dvě obrovské hrubky a už se to s námi vezlo,“ vypráví kouč Svatopluk Habanec.

Skóre utkání otevřel vlastní brankou domácí středopolař Martykán, který si do brány hlavou srazil dlouhý nákop Jasanského. Ve 28. minutě navíc domácí vedli už o dvě branky, když se po centru Jasanského hlavou trefil Přeučil. A aby toho nebylo málo, ještě před odchodem do kabin inkasovali Ústečané třetí gól. Džuban chyboval v rozehrávce, Přeučil našel zcela volného Jasanského a ten neměl problém uklidit míč do sítě.

„Za stavu 0:3 na nás padla deka. Dělali jsme trestuhodné chyby, chybělo nám srdíčko, bojovnost i fotbalovost. Zkrátka vše, co ještě donedávna naši hru zdobilo,“ přiznal kouč.

V 69. minutě se domácí dočkali čtvrtého gólu, když se obranou Ústečanů prosmýkl Kočí. A o šest minut později pak dokonal zkázu Army svou druhou trefou Přeučil.

Týden po domácí porážce s Bohemians Praha tak hráči Army ztratili další body důležité v honbě za postupem do Gambrinus ligy. I přes porážku sice dál kralují druholigové soutěži, na čele tabulky už ale mají jen tříbodový náskok.

„Prohrát 0:5 je velká ostuda. Doufám, že si to hráči uvědomují. Naposledy jsme takové příděly dostaly v lize od Plzně, ale to byl, při vší úctě k Táborsku, mnohem těžší soupeř. Nyní nás čeká domácí zápas s Brnem a musíme zvítězit, abychom udrželi náskok,“ dodal trenér Habanec.

MAS Táborsko – FK Ústí nad Labem 5:0 (3:0)

Branky: 27. a 76. Přeučil, 18. vlastní Martykán, 41. Jasanský, 69. Kočí. Rozhodčí: Býma – Santarius, Páral. ŽK: 1:4 (Dobal – Zeman, Zachariáš, Novák, Džuban). Diváci: 511.

Táborsko: Fišan – Rožboud (84. Mašek), Nesvadba, Zbrožek, Kotrba – Sladký, Kostečka, Dobal – Kočí (69. Pecka), Jasanský – Přeučil (77. Mach).

FK Ústí: Novák – Jablonský, Džuban (55. Moulis), Valenta, Zeman – Rosendo, Zachariáš, Martykán, Lácha (84. Peterka) – Holek (82. Vlk), Veverka.