Kvůli remíze Modlan s Lovosicemi ale hráči Českého lva obsadili až 15. příčku v tabulce a budou čekat, zdali jim předposlední místo pomůže k záchraně v nejvyšší krajské soutěži.

„Je to tak. Zatím nic nevíme. Čekáme na vyjádření z fotbalového svazu. Zatím platí varianta, že 10. července zahájíme přípravu na nový ročník krajského přeboru, do kterého vedení našeho oddílu zaslalo přihlášku," prozradil kouč Neštěmic Martin Beran.

Jeho svěřenci potřebovali k definitivní jistotě záchrany zvítězit v Litoměřicích a zároveň domácí porážku Modlan s Lovosicemi. Druhá podmínka však splněna nebyla, Modlany totiž remizovaly 1:1.

Samotný duel na hřišti Litoměřic také nezačal pro Neštěmice zrovna nejlépe. „Po pěti minutách hry trefil Janda na brankové čáře ležícího obránce Litoměřic a z následného protiútoku jsme inkasovali," vypráví kouč Beran a pokračuje: „Měli jsme ale více ze hry a ještě do poločasu jsme si vytvořili dvě šance, které jsme bohužel neproměnili."

Do druhého dějství nastoupili fotbalisté Neštěmic s cílem vyrovnat. „To se nám povedlo už ve 48. minutě, kdy si Stehlík přehodil míč z levačky na pravačku a z voleje napálil míč do sítě," popsal kouč Českého lva gólový okamžik.

I v dalším průběhu zápasu se jeho hráči tlačili do šancí. „V 65. minutě trefil Stehlík tyč a následně na druhé straně vychytal domácího hráče Vágner. Čtvrt hodiny před koncem stáhl Zoubele unikajícího hráče a dostal červenou kartu," popisuje Beran hororový průběh utkání a dodává:

„I v deseti jsme se ale tlačili do zakončení a už po čtyřech minutách se z trestňáku parádně trefil Valenta. Domácí pak otevřeli hru a v závěru jsme využili rychlého brejku, když Janda našel Stehlíka a ten napálil z voleje míč do šibenice. Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme fotbalovější."

Litoměřice – Český lev Neštěmice 1:3 (1:0). Branky: Dráb – Stehlík 2, Valenta. Rozhodčí: Kyncl. ŽK: 0:3. ČK: Zoubele (Neštěmice). Diváci: 341.

Neštěmice: Vágner – Bubla, Žid, Valenta, Guth – Svoboda (60. Šanovský), Holly, Janda, Zoubele – Podrazil, Stehlík (90. Kremr).