„Patrony turnaje jsou Jirka Jarošík a Víťa Beneš, oba zatím nevynechali ani jeden ročník. Letos ale hrozí, že nebudou hrát, Víťa totiž nedostal povolení od Jablonce. Plánujeme ale jeho autogramiádu. A Jirka Jarošík má nějaké drobné zranění,"vysvětlil na úvod pořadatel Pavel Forman.

O čtvrté vítězství v řadě bude na turnaji bojovat hvězdný Atlantic team, radost mu ale bude chtít překazit hned několik silných mužstev.

„Chybět nebude teplická Balticflora nebo druholigový Combix. Emil Rilke si zase poskládá tým z hráčů FK Ústí. Dále se zde představí tým Tomáše Fichtnera, což je hráč futsalové Sparty a reprezentace. Za Chelsea Bar nastoupí dorost Army s teplickým Egonem Vůchem a údajně za ně má hrát i Franci Litsingi. Dále nebude chybět ani Baník Chomutov, což je vítěz turnaje mistrů v České Lípě," říká Forman.

Hrát se bude ve dvou základních skupinách po šesti týmech, z každé pak postupují tři nejlepší. „Letos spolupracujeme i s nadací proti rasismu. Ta existuje po celém světě a jednou z její tváří je Andrea Pirlo, který má svůj tým a objíždějí různé turnaje. Příští rok bychom je rádi pozvali," plánuje pořadatel turnaje.