„Jsem spokojený s výsledkem a i s předvedenou hrou v prvním poločase. Jsem rád, že jsme navázali na herní výkon z Frýdku-Místku, a že jsme získali první tři body," povídal po utkání spokojený trenér Army Jiří Skála.

Na začátku to přitom na vysokou výhru nevypadalo. V úvodní desetiminutovce byli hráči Army viditelně nervózní a často ztráceli míč. Po čtvrthodině jim ale pomohla standardní situace, Kateřiňákův roh propadl až k Leiblovi, který zblízka překonal gólmana Dvořáka a rozjásal ústecké publikum.

ŠANCE STŘÍDALA ŠANCI

Od té chvíle už byla hra plně v moci Army, která si vytvářela jednu šanci za druhou. Rány Kateřiňáka a Moulise z hranice šestnáctky se ještě neujaly, ale ve 34. minutě už tribuny bouřily nadšením znovu, když Moulis tečoval přízemní centr Leibla – 2:0.

To nejlepší si ale navrátilec z Olomouce schoval až na 38. minutu, po dalším rohovém kopu se k němu odrazil míč na hranici vápna a „Moula" ho z voleje poslal přímo do šibenice. To byla paráda! Diváci byli v euforii a žádali: „Dejte jim bůra". A další gól skutečně mohl přijít, Jindráčkovu střelu ale Dvořák vyrazil…

ZBYTEČNÉ VYLOUČENÍ

Po přestávce už tempo hry viditelně opadlo, v 68. minutě navíc přišel totální zkrat domácího Píchy, který se nesmyslně ohnal po soupeři a následovala červená karta.

„Nechápu to. První, na co jsem ho upozorňoval, když šel na hřiště bylo, aby byl disciplinovaný. Přesto neudržel nervy na uzdě. Svoje si ještě vyslechne," zlobil se kouč Skála, kterému vyloučení zhatilo další útočné manévry.

„Od té chvíle jsme se zaměřili spíše na to, abychom neobdrželi branku," přiznal. A to se týmu povedlo.

FK Ústí – Baník Sokolov 3:0 (3:0)Branky: 34. a 38. Moulis, 15. Leibl. Rozhodčí: Severýn – Vitner, Matějček. ŽK: 26. Kateřiňák, 45. Pouček, 78. Zacharda – 63. Jakub Dvořák II., 66. Machek, 86. Boček. ČK: 68. Pícha – 81. Jakub Dvořák II. Diváci: 748.

Ústí n. L.: Zacharda – Zeman, Zukič, Peterka, Šnirc (46. Pícha) – Moulis, Kateřiňák, Miskovič, Jindráček (62. Výborný), Leibl – Pouček (86. Procházka). Trenér: Skála.

Sokolov: Jakub Dvořák I. – Mejdr, Vondráček, Ševčík, Jakub Dvořák II. – Sadílek (38. Čihák), Machek, Medvěděv (76. Boček) – Glaser (84. Strada) – Přeučil, Provod. Trenér: Dreiseitl.