Zápas 3. kola poháru České pošty fotbalistů Army zkrátka vyšel. Na co Severočeši sáhli, to „smrdělo" gólem. A patnáct stovek diváků se na tribuně rozhodně nenudilo. „Výborně nám vyšla první půle, stejně jako v utkání s Hradcem, ale tentokrát se nám dařilo i střelecky. Předvedli jsme dobrý výkon," chválil po utkání své ovečky trenér Lukáš Přerost.

A měl proč. Hráči Army od začátku hýřili aktivitou a soka zvučného jména jasně přehrávali. Už po deseti minutách rozjásal diváky Veverka, když na zadní tyči dobíhal centr Pavlaty a tečoval míč tak šťastně, že si ho Engelmann srazil do vlastní sítě.

„Asi jsme Ostraváky překvapili, protože jsme v první půli mohli vstřelit čtyři nebo pět gólů. Sám jsem byl překvapený, proti komu to hrajeme," usmíval se po zápase Veverka a přiznal: „První gól byl trochu o štěstí. Trefil jsem to svou obrovskou hrudí a míč se o soupeře odrazil k tyči."

Druhý gól přidali Ústečané o pouhých osm minut později. K aktivně hrajícímu Pavlatovi propadl centr Benčíka a domácí záložník zblízka překonal brankáře. „Jsem rád, že jsem dal gól, byl můj první za Armu," prozradil Pavlata.

Jenže ani dvěma rychlými góly aktivita Severočechů neskončila, naopak Ostravané nestíhali a byli zralí na ručník. Po půl hodině hry vykoupal Benčík na hranici vápna jednoho z obránců a jeho rána skončila na tyči. A aby toho nebylo málo, ve 37. minutě napálil Pavlata břevno!

„Branek mohlo být i více, na druhou stranu ale musím přiznat, že ve druhé půli jsme tam měli takovou dvacetiminutovku, kdy měl i soupeř šance," přiznal po utkání kormidelník Ústí.

Největší šance Baníku přišly přesně po hodině hry. Hostující Frydrych nejprve orazítkoval hlavou tyč a z následného centru poslal míč do břevna ústecké svatyně. „Tím se mohl zápas zkomplikovat," uznal Lukáš Přerost.

Naštěstí pro Armu ale Slezané své šance nevyužili a tak Ústí po roce opět slaví postup do osmifinále poháru České pošty. A stejně jako loni bude jejich soupeřem špičkový prvoligový tým z Jablonce. „Zase si to budeme chtít užít, ale doufejme, že to bude s jiným skóre než před rokem," připomněl Přerost loňský propadák, když Arma ve dvou zápasech inkasovala 12 gólů.

FK Ústí nad Labem – Baník Ostrava 2:0 (2:0)

Branky: 10. vlastní Engelmann, 18. Pavlata. Rozhodčí: Ochotnický – Blažej, Štěrba. ŽK: 3:4 (Martykán, Zacharda, Zukič – Holzer, Hable, Milosavljev, Baránek). Diváci: 1582.

Ústí: Zacharda – Zeman (46. Moulis), Zukič, Vaněk, Dvořák – Martykán (53. Peterka) – Pavlata, Vacek, Benčík, Leibl (81. Mujagič) – Veverka. Trenér: Přerost.

Ostrava: Bárta – Kraut, Frydrych, Baránek, Sukup – Hable – Engelmann, Lukeš (68. Milosavljev), Droppa, Holzer (46. Šichor) – Petrus (64. Rolinc). Trenér: Svědík.