Nemají se ale za co stydět, v prvním poločase souboje s týmem ostříleným evropskými poháry totiž drželi krok a byli blízko gólu, ránu Smoly ale brankář Valeš vyrazil na tyč.

„V první půli to nebyl z naší strany špatný výkon, ale bohužel tam byla jedna individuální chyba, kdy jsme nechali osamoceného soupeře hlavičkovat v šestnáctce. To byla první šance Jablonce a soupeř z ní šel do vedení. I my jsme ale měli nějaké náznaky šancí a Smola dal tyč," nechal se po utkání slyšet trenér domácích Lukáš Přerost.

Pokud chtěla Arma pomýšlet na smazání jednobrankového manka z úvodního střetnutí, musela od začátku hrát aktivně. To se ji i dařilo, ale po půl hodině hry poslal zkušený Piták svůj tým do vedení a o postupujícím bylo prakticky rozhodnuto. Arma v tu chvíli musela vstřelit tři góly a už neinkasovat.

„Ve druhé půli už jsme věděli, že dát Jablonci tři góly je hrozně těžké a utkání už se oboustranně jen dohrávalo," přiznal Přerost.

Jablonec tak v součtu dvou zápasů zvítězil 3:0 a zajistil si postup do další fáze. „Museli jsme postoupit, nejsme v jednoduché situaci a dílčí úspěch už jsme potřebovali. Ústí hrálo velmi dobře, chtělo se vytáhnout a my jsme hráli trochu profesorský fotbal. Klíčové ale pro nás bylo postoupit a to se nám povedlo," pochvaloval si po utkání kouč Jablonce Roman Skuhravý.

FK Ústí nad Labem – FK Baumit Jablonec 0:2 (0:1)

Branky: 30. Piták, 76. Vošahlík. Rozhodčí: Paták – Blažej, Vlasjuk. ŽK: 1:0 (Peterka). Diváci: 1212. První zápas: 0:1. Postupuje Jablonec.

Ústí: Zacharda – Zeman, Zukič, L. Vaněk, Benčík – Peterka, Vacek (73. Jursa), Martykán – Moulis (61. Leibl), Smola (80. Hanich), Pavlata. Trenér: Přerost.

Jablonec: Valeš – Rossi, Kysela, Beneš, F. Novák – Loučka, Kubista – Kopic (46. Vukadinovič), Piták (68. O. Vaněk), Třešňák (80. M. Hubník) – Vošahlík. Trenér: Skuhravý.