„Takový výsledek je pro nás nemyslitelný. Když si ale hráči nenechají říct, jak mají hrát a rozhodují se na hřišti sami, tak to takhle dopadá," zlobil se na své svěřence trenér Army Petr Němec.

Za vysokou porážkou Ústečanů stálo podle jeho slov několik příčin a jednou z nich byl i špatný přístup hráčů. „Řekli jsme si, že musíme dobře bránit a v osmé minutě prohráváme 0:2. Čtyři góly jsme dostali po hrubých, až školáckých chybách," kroutil hlavou trenér Severočechů.

Sparta podle něj jednoznačně prokázala svou kvalitu. „Je to jeden z nejlepších týmů v Česku, přesto jsem věřil, že proti nim budeme hrát jinak. Kluci měli v nohách deset dní tréninkové dřiny a asi je bolely, na druhou stranu to mohlo dopadnout lépe," mrzelo kormidelníka Army.

Pražané do utkání vyslali dvě rozdílné jedenáctky, což podle kouče také rozhodlo o výsledku. „Nás tolik nebylo. Navíc se hrálo na přírodní trávě a chvíli nám trvalo, než jsme si na to zvykli. Nedá se nic dělat, nebudeme z toho dělat tragédii. Příprava pokračuje," dodal kouč Němec s tím, že by kádr do konce týdne mohl doznat nějakých změn. „Zítra to budeme analyzovat," řekl ve středu.

Sparta Praha – Ústí 7:1 (3:1)

Branky: 1. Krejčí, 8. a 24. Lafata, 51. a 62. Breznaník, 53. Matějovský, 81. Juliš – 26. Šnirc. Rozhodčí: Hrubeš.

Sestava Ústí: Tvrdoň (46. Zacharda) – Zeman, Černý (46. Zukič), Vaněk (61. Seidl), Šnirc – Hyčka, Martykán (85. Pokorný), Peterka, Králík, Procházka (46. Miskovič) – Výborný (79. Bubeníček). Trenér: Němec.