„Měli jsme v týdnu dva cíle. Jít dál v MOL Cupu a přivést něco z Opavy, což se nám povedlo," pochvaloval si po utkání trenér Severočechů Jiří Skála. Zatímco v pohárové soutěži jeho tým potvrdil roli favorita a zvítězil v Benešově 4:2, v souboji s Opavou se dlouho nemohl prosadit. A co víc, ve 31. minutě šli domácí do vedení zásluhou Zapalače.

„Prvních dvacet minut jsme prospali. Po inkasované brance se ale hra srovnala a závěr prvního poločasu už byl lepší. Jsem rád, že jsme po přestávce pokračovali v nastoleném trendu, nakonec se nám podařilo vyrovnat," usmíval se kouč Army.

Vyrovnávací gól Ústečanů byl z kategorie šťastných. Exsparťan Pouček se trefil poté, co gólman Fendrich neudržel balon v rukavicích. „Škoda, že jsme dostali gól v době, kdy jsme se nadechovali, soupeř už nebyl tak aktivní," litoval domácí kouč Roman Skuhravý. „Remíza je ale spravedlivá," uz­nal.

Klíč k remíze byl v pohlídání Tomáše Smoly, nejlepšího střelce Army minulé sezony, nyní však v dresu Opavy. „Tomáše dobře známe, je to specifický hráč. Obránci si vzali slova k srdci a pomohlo to, gól nám nedal," pochvaloval si Skála.

SFC Opava – FK Ústí 1:1 (1:0)Branky: 31. Zapalač – 74. Pouček. Rozhodčí: Zelinka – Wilczek, Šimáček. ŽK: 19. Mozol – 18. Zeman, 85. Výborný. Diváci: 2374.

Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, Čelůstka – Mozol (57. Janetzký) – Grussmann (62. Jurečka), Jursa, Zapalač – Kuzmanovič (86. Machálek), Smola. Trenér: Skuhravý.

Ústí: Zacharda – Zeman, Zukič, Vaněk, Leibl – Kateřiňák (88. Miskovič), Peterka – Moulis, Mysliveček (61. Výborný), Jindráček (61. Procházka) – Pouček. Trenér: Skála.